Krf apartmani

Krf apartmani – Jedno od najlepših ostrva Grčke. Šumovito ostrvo Krf koje se nalazi u Jonskom moru. Njegovi ljupki gradići ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu. Na ostrvu idealnim za letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf. Veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala. Čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo…

Današnji grad Krf sagrađen je i proširen tokom venecijanske okupacije, a venecijanska tvrđava koja se uzdiže na istočnom delu grada jeste upečatljiv spomen nekadašnje moći Mletačke Republike. Na Krfu se krećete otmenim francuskim avenijama. Odmah potom ulazite u tesne napolitanske sokake. Najzad, stižete pred građevinom koja bez sumnje pripada engleskoj arhitekturi. Ili pred Grčkom crkvom a sve to deluje harmonično.

Ono što čini Krf posebno interesantnim za nas je mesto Guvija gde se iskrcala srpska vojska posle prelaska Albanije 1916. godine. U mestu Agios Mateos je boravila Drinska divizija. Nedaleko od grada Krfa je ostrvo Vido sa mauzolejom srpskih ratnika iz I sv. rata. Tu je bila “plava grobnica”. U zgradi pozorišta na Krfu je 1918. godine potpisana “Krfska deklaracija” o ujedinjenju u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Krf apartmani (Kerkira) je najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih grčkih ostrva. Poznat je po svojim prelepim peščanim plažama na zapadnoj i šljunkovitim na istočnoj obali. Zahvaljujući dobroj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, masilnama, tropskim cvećem, divnim uvalama, tirkiznim morem…

Mediteranska hrana sa obiljem ribe, testa i domaćeg masilnovog ulja, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika, doprineće da uživate u Letovanje na Krfu i da uvek poželite da se vratite.

Dasia

Krf apartmani – Dasia je malo turističko mesto na istočnoj obali ostrva Krf, udaljeno 12 km od glavnog grada i 13 km od aerodroma. Ovo turističko mesto nosi ime po obilju zelenila u zaleđu koje zahvata predeo od brda pa do same plaže. Reč „dasos“ na grčkom označava šumu. Mesto je pravi izbor za letovanje ako ste u potrazi za odmorom, suncem i plažama. Dasia ima mnogo restorana, taverni, kafića, barova, supermarketa, različitih prodavnica i suvenirnica, rent-a car agencija, lepu šljunkovitu plažu, sa prelepim šetalistem uz more, bujnom vegetecijom i sportovima na vodi.

Jedno je od prvih naselja na ostrvu koje je dobilo status odmarališta. Za turiste avanturističkog duha postoji mogućnost iznajmljivanja bicikala i organizovanja biciklističkih tura do planine Pantokrator. Na dvadesetak minuta vožnje u Agios Ioannisu nalazi se Aqualand – aqua park sa bazenima, toboganima, igralištem i dodatnim sadržajima.

U samom gradu ima restorana, picerija, kafića i barova, supermarketa i malih igrališta za decu. Dassia nažalost ne može ponuditi uzbudljiv noćni provod pa je preporuka obližnji Ipsos koji je udaljen 2 km, a obiluje barovima i klubovima. To je prilično malo mesto i prodavnice, kafići i restorani su nanizani duž obalnog puta. Duž šetališta naići ćete na veliki broj barova, taverni, kafea i prodavnica. Dasia je kosmopolitsko mesto, koje ljudi uvek iznova posećuju zahvaljujući predivnom moru, plaži i suncu.

Plaža je peščano-šljunkovita sa šetalištem dugim oko 3 km. Uređena je sa ležaljkama i suncobranima i nagrađena je Plavom zastavicom. Sastoji se od nekoliko uvala. Smatra se idealnom za porodice sa decom zbog postepenog ulaska u vodu. U središnjem delu plaže se nalazi platforma na vodi gde su usidreni brodići namenjeni za krstarenja do obližnjih plaža. U zaleđu plaže ima drveća koja obezbeđuju prirodni hlad. Na južnom kraju plaže su dva hotela Dassia Chandris i Corfu Chandris, dok je na severnom kraju veća koncentracija barova na plaži. Sa plaže se pruža predivan pogled ka manastiru Pantokrator.

Ipsos

Krf apartmani – Ipsos je poznato letovalište smešteno u koloritnom zalivu na ostrvu Krf. Udaljeno je 14 kilometara od glavnog grada Krfa. Ipsos ima jednu od najpopularnijih plaža „ Zlatna milja“, koja se proteže duž celog naselja. Naročito je popularan kod omladine zbog brojnih mogućnosti za zabavu i noćni provod. Ipsos ima delom peščanu delom šljunkovitu plažu dužine oko 2 km koja je nosilac „plave zastave“. Plaža ima mogućnosti za bavljenjem sportskim aktivnostima, a takodje nudi i veliki broj restorana, hotela i apartmana.

Inače sam Ipsos se smatra prestonicom zabave severnog dela Krfa. Puno je barova i kafića koji rade po celu noć. Naravno, postoje i mirni delovi naselja, što znači da u Ipsosu uvek možete da pronadjete i izaberete ono što vam odgovara. Iz Ipsosa se pruža lep pogled na kontinentalni deo Grčke, obalu Albanije, te na okolne brežuljke i maslinjake kao i na najviši vrh Krfa, Pantokrator.

Gouvia

Krf apartmani – Gouvia se nalazi na istočnoj obali ostrva na udaljenosti od oko 8km severno od grada Krfa. Ovo malo mesto ima svega 600 stanovnika i izgradjeno je na mestu nekadašnje venecijanske luke u zalivu Govino. S obzirom da je smeštena u središnjem delu obale idealna je za istraživanje ostrva kako kolima tako i biciklom. Nekada malo ribarsko selo u poslednje četiri decenije se razvila u moderno odmaralište. Danas predstavlja glavnu marinu na ostrvu.

Svakako vredna posete jeste crkva Ipapandi, posvećena Isusu Hristu. Nalazi se u severnom delu zaliva Gouvija, na poluostrvu Komeno. Izgradjena je još davne 1713.godine, a njen graditelj Daniel Kombitsi je bio potomak kritske aristokratske porodice koja je došla na Krf 1669.godine posle pada Herakliona (Candia). Nakon smrti porodice svo bogatstvo, uključujući i crkvu je preneto na Theotoki porodicu, a zatim kupljeno od strane italijanske porodice Scarpa. Crkva je zatim predata parohiji Gouvije nakon smrti poslednjeg člana porodice i od tada je restaurirana zahvaljujući donacijama stanovnika.

U Gouviji se nalazi i spomen ploča srpskim vojnicima koji su se ovde iskrcavali od Badnje večeri do aprila 1916. godine nakon albanske golgote. Gouvia ima nekoliko plaža koje su peščano-šljunkovite, uske i u uvalama sa plitkom vodom. Plaže su uredjene sa ležaljkama i suncobranima i pružaju mogućnost za sportove na vodi. Neki delovi plaže imaju omogućene prilaze osobama sa invaliditetom. Gouvija svakako može ponuditi i zabavu kako tokom dana tako i u večernjim satima. Ima dosta restorana, taverni, ali i klubova i barova za svačiji ukus. Takodje ako se odlučite za obilazak obližnjih mesta, Gouvija ima odličnu saobraćajnu povezanost za ostatkom ostrva. Njena prednost je i neposredna blizina peščane plaže Kontokali.

Kasiopi

Kasiopi je tipično mediteransko mesto, pitomo i živopisno sa lukom u centru mesta i raznolikim plažama duž malog poluostrva. Konfiguracija terena je brdovita, pa se sa pojedinih tačaka pruža prelep pogled na ceo zaliv. Danju je to idealno mesto za aktivni odmor, sunčanje, kupanje, vodene sportove i uživanje u barovima pored plaže, a noću se pretvara u centar dobre zabave. Odlično je opremljen trgovinama, super-marketima, suvenirnicama, restoranima i tipičnim grčkim kafeterijama sa frapeima, hladnim koktelima i vrlo povoljnim dnevnim menijima. Kasiopi je udaljen 35 km severno od grada Krfa.

Kavos

Kavos se nalazi na samom jugu ostrva Krfa. Udaljeno je svega nekoliko kilometara od luke Lefkimi, a do njega se stiže trajektom. Zbog njegove prirodne lepote, ali i zabave koju nudi mladjim turistima ostaje u nezaboravnom sećanju. Ovo letovalište ima jednu od najdužih peščanih plaža na Krfu. Ona pruža sve što je potrebno za letnji odmor ispunjen kupanjem u čistom moru. Sunčanje na plaži i rashlađivanje uz egzotične koktele sastavni su deo svakog odmora. Krf inače predstavlja oazu zelenila, pa se tako i letovalište Kavos može pohvaliti prelepim pejzažima koji kombinuju šumovite predele i tirkizno more.

Kavos je odličan izbor ako ste upravo u potrazi za destinacijom za letovanje na kojoj ćete moći da uživate u odmoru i svemu što pruža divna plaža. Ali i nezaboravnoj zabavi koja se nikad ne završava. Hiljade mladih svake godine odluči da ode na letovanje baš u ovom mestu. Oni znaju da ih tamo, sem predivnog mora, očekuju i dobar provod, brojni klubovi, barovi, restorani i diskoteke u kojima se žurke nikad ne prekidaju.

Iako ostrvo Krf predstavlja oazu za savršeni, letnji odmor i ima odlične uslove za letnji turizam, on se ponosi i svojim starim gradom Krf. U njemu se mogu videti uticaji sa Zapada. Međunarodni aerodrom i univerzitet, na kome se izučavaju istorija, muzika, jezik, bibliotekarstvo i arhiviranje, uz mnoštvo znamenitosti, Krf čine destinacijom koja je mnogo više od letovališta.

Grad Krf i čuveno ostrvo Vido nalaze se na listi fakultativnih izleta. To su nezaobilazna mesta svakog turiste.

Moraitika

Moraitika je veoma dobro snabdevena, na svakom koraku su supermarketi, radnjice sa svim onim što bi Vam moglo zatrebati tokom letovanja, restorani, taverne, barovi… Plaža Moraitike privlači veliki broj turista jer iznad nje nije saobraćajnica već je zaklonjena od saobraćaja, duga je i povremeno široka, peskovita s malo šljunka i s postepenim prelazom ka dubini. Veliki je broj kafića i restorančića u kojima možete potražiti osveženje i uz poručeno piće koristiti ležaljke, ima i delova gde se ležaljke i suncobrani posebno plaćaju ali imate i dovoljno mesta za uživanje na plaži i bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

Benitses

Krf apartmani – Benitses je malo mesto sa plažom koje se nalazi na 20-tak kilometara južno od glavnog grada Krfa. Plaža Benitses je karakteristična zbog svoje dužine, jer prati celo mesto magistralom. Dugačka je i uska, prekrivena sitnim kamenčićima. S obzirom da se nalazi pored magistrale, očekujte da Vam mir malo remeti buka saobraćaja ali je plaža itekako vredna posete. Jedna je od plaža na Krfu sa najčistijom vodom, na dnu možete bukvalno prebrojati kamenčiće.

Plaža je u potpunosti uređena, sa suncobranima i ležaljkama koje možete iznajmiti. Na plaži se nalaze i beach barovi koji će Vam ponuditi osveženje i užinu, a na plaži postoje i tuševi. Benitses se inače ne razlikuje od ostalih tradicionalnih grčkih ribarskih sela, kao stvoreno je za porodice sa malom decom i ljude željne pravog odmora, bez gužvi i prevelike buke. Podeljeno je na pet naselja, a u samoj glavnoj ulici naići ćete na restorane, taverne, market, suvenirnice.

U mestu ćete imati prilike da vidite i ostatke rimskih kupatila, kao dokaz postojanja izvorske vode po kojoj je mesto poznato od davnina, kao i muzej morskih školjki. Uživaćete u mirnom, šarmantnom ribarskom mestu, sa lepom plažom i neverovatno čistom vodom.

Benitses je podeljen na pet naselja: Panochori, Vaska, Skaloma, Kontrakia i Tsaki. U glavnoj ulici ima supermarketa, suvenirnica, rent a car agencija, restorana, kafića, barova. Svakako se može reći da je preporuka za porodice sa decom kao i parove i sve goste željne opuštajućeg odmora.

Plaža ovog mesta predstavlja kombinaciju peska i šljunka i uredjena je sa ležaljkama i suncobranima. Nagradjena je Plavom zastavicom. Benitses može biti podeljen na dva dela: severni i južni. Severni deo je sa boljim i lepšim plažama koje upotpunjuju barovi i restorani, dok je južni deo mirniji i usmereniji ka bogatijim (ekskluzivnijim) tržištima.

Agios Georgios (jug)

Ovo je malo mesto na jugozapadu ostrva Krf, udaljeno na oko 35 km od grada Krf. Okruženo je zelenilom i maslinjacima po kojima je ostrvo Krf prepoznatljivo. Peščana plaža ovog gradića je nagradjena plavom zastavicom i smatra se za jednu od najboljih i najbezbednijih  na ostrvu . Šetalište u glavnoj ulici Agios Georgiosa ima mnoštvo restorana i tradicionalnih taverni od kojih su mnoge na samoj obali mora.S obzirom da Agios Georgios nije poznat po noćnom provodu, preporuka je svakako za porodice sa decom ili za parove koji vole odmor u mirnom okruženju.

Više o Krfu možete pronaći na sledećem linku.

Pogledajte našu kompletnu ponudu apartmana za letovanje u Grčkoj. Kompletnu ponudu apartmana za letovanje na Krfu možete pronaći ovde. U ovoj regiji na raspolaganju vam je smeštaj u: Dasia, Ipsos, Guvia, Kasiopi, Kavos, Moraitika, Benitses