Zakintos hoteli

Zakintos hoteli – je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duž obale.

Najpoznatija plaža na ostrvu je Navajo, skrivena uvala pristupačna samo sa mora, sa najsitnijim belim kamenčićima, nestvarno tirkiznim morem i poznatom olupinom broda po kojoj je dobila ime a koja je i zaštitni znak Zakintosa. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta Caretta”, koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Najpoznatije mesto za noćni provod je Laganas a popularna turistička mesta su još i Cilivi, Alikes, Alikanas, Argasi kao i Vasilikos sa svojim čuvenim peščanim plažama. Hoteli na Zakintosu pružaju uslove za idealan odmor.

O mestima

Laganas je najveći zaliv na ostrvu, po kome je ovo mesto i dobilo ime. Laganas je najveći i najživlji grad na jugozapadnom delu ostrva. Centar je svih dešavanja, i najpopularnija destinacija, kako stranih, tako i naših turista. Udaljen je 7 kilometara od aerodroma Dimos Somos, i 8 km od glavnog grada ostrva.

Deo Laganasa je i Nacionalni pomorski park. Ovde se pojavljuje ugrožena vrsta kornjača koja dolazi da polaže jaja u letnjim mesecima (jun, jul, avgust). Zaštitni znak Laganasa su provod, žurke i noćni život. Ne treba propustiti priliku da posetite Vizantijski muzej, kada već boravite u ovom mestu. Zakintos hoteli – Veći deo Laganasa je okružen maslinjacima, zelenilom i orhidejama. Laganas je autobuskim linijama odlično povezan sa glavnim ostrvskim mestom Zanteom, i odlično je polazište za istraživanje ostrva.

Laganas plaža je preko 5 kilometara duga peščana plaža. Mnogi kažu i najbolja na celom ostrvu. Nalazi se na svega 100 m udaljenosti od centra grada. Nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Veliki je broj barova, restorana i taverni se nalazi na plaži, gde se možete osvežiti i potražiti spas od Sunca. Vodeni sportovi na ovoj plaži su ograničeni. Upravo zbog kornjača koje se gnezde u jednom njenom delu.

U okolini Laganasa

Nedaleko od zaliva Laganas nalaze se i mala ostrva Marathonisi, St. Sostis i Pelouzo. Svakodnevno se do njih organizuju mini krstarenja. Pored Laganas plaže u blizini se nalaze i druge, ništa manje popularne i posećene plaže, kao što su Kalamaki, Agios Sostis, Kanonia…

Zakintos hoteli – Laganas je nadaleko poznat širom orbite po fantastičnom noćnom životu, i epi-centar je celog provoda, žurki i zabavljanja na ostrvu. Svoju najveću popularnost, pored peskovite plaže, Laganas duguje upravom svom aktivnom noćnom životu, koji je pravi magnet za sve ljude željne dobrog provoda. Laganas nije preporučljiv za one koji odmor zamišljaju u lenčarenju, šetanju i kartanju, već onima koji vole da su aktivni i tokom čitave noći. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, logično je da je mnoštvo noćnih klubova i barova stacionirano upravo ovde, a sigurni smo da ćete biti “razmaženi” njihovom ponudom. Pored klubova i diskoteka, u Laganasu su i mnogobrojni restorani i taverne koji nude različite vrste kuhinja sa svih svetskih podneblja. A tu su i hoteli na Zakintosu.

Više o Zakintosu možete pronaći na sledećem linku.

Kompletnu ponudu hotela za letovanje na Zakintosu možete pronaći ovde, a našu kompletnu ponudu za hotelski smeštaj u Grčkoj možete pronaći ovde.