Nikiti

Nikiti se nalazi na severu, zapadne obale Sitonije, 38 km istočno od Nea Mudanie, 98 km jugoistočno od Soluna, između letovališta Metamorfozis i Neos Marmaras koji je na 23 km udaljenosti. Od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa, udaljeno je 36 km. Ovo turističko naselje je jedno od najpopularnijih i najdinamičnijih mesta na Halkidikiju. Ujedno je i jedan od najvećih centara pčelarske industrije u Grčkoj.

Nikiti ima oko 3.000 stanovnika i sastoji se iz dva dela, starog i novog, koji su podeljeni magistralnim putem. Tradicionalno selo Nikiti (stari deo) proteže se od magistralnog puta prema brdima i udaljeno je od mora oko 2 km. Novo naselje Nikiti proteže se od magistralnog puta do mora. Glavna plaža Nikiti je dugačka preko 2,5 km i čuvena je po kristalno čistoj i toploj vodi. Upravo zbog toga redovno dobija plavu zastavu evropske unije za čistoću. Jedan kraj glavne plaže se nalazi sa južne strane, odmah pored crkve Agios Theodoros. Na drugom kraju nalazi se mala marina a celom dužinom plaže postoji lepo šetalište i idealna je za porodice sa decom jer je voda plitka na većem delu ove plaže.

Južno od Nikitija se nalazi mnoštvo malih, prelepih peščanih plaža kao što su Kastri, Kalogria, Elia i brojne druge, pa ako želite da uživate u ovom mondenskom letovalištu a volite i aktivan odmor, i želite da istražite celu ovu regiju, Nikiti je odličan izbor.

Plaže Nikiti

Oko mesta Nikiti postoji dovoljan broj plaža, od kojih je većina i svetski popularna. Samo mesto Nikiti ima prelepu uredjenu plažu, sa velikim brojem beach barova i taverni. Uz plažu ide i uredjeno popločano šetalište, a plaža je dugačka oko 2.5 kilometara. Većim delom je neuredjena pa ima dovoljno mesta za sve goste i putnike. Južno od Nikitija kreću da se redjaju popularne plaže.

Najpre Agios Ioannis sa dva velika beach bara, zatim Koviou plaža, prelepa peščana plaža na koju izlate dva hotela iz naše ponude, Koviou Village i Makednos, ali i vila Alexander Hous. Na otprilike desetak kilometara od Nikitija je i plaža Spathies, sa vrlo popularnim beach barom istog imena. Preporučujemo i posetu Lagomandra plaži, i naravno, nezaobilazna Kalogria, jedna od najposećenijih i popularnijih plaža zapadne obale Sitonije.