Psakoudia

Psakoudija se nalazi na samo 85km od Soluna i 20km od Nea Mudanje. U neposrednoj blizini Metamorfozisa, na ulasku na Sitoniju. Izvanredna plaža, čisto more i  odlični vremenski uslovi učinili su da ovo mestašce postane omiljeno mesto zaljubljenika u vodene sportove.

Psakoudia je idealna baza za obilazak Sitonije, ako želite da Vam Solun još uvek bude na manje od sat vremena vožnje. Poznata je kao rajski deo tradicionalnog sela Ormilia, na 5km od Psakoudie, gde možete videte atraktivne, tradicionalne kuće i uske ulice. Idealno mesto za ljubitelje mira, tišine i pravog odmora.

Kao i ostale plaže na zapadnoj obali, i ovde možete uživati u kupanju do kasnih poslepodnevnih sati i nezaboravnom zalasku sunca. Plaža Psakoudie je peščana, a okružuju je maslinjaci Gerakinija i borovi Metamorfozisa. Tako čine posebnu atmosferu ovog malog pravog mediteranskog mesta. Snabdevenost je dobra, a u mestu se nalazi i jedan od većih marketa „Arvanitidis“.

Više o mestu

Mesto je vrlo malo i mirno, sa jednom ulicom koja ide duž celog letovališta, gde se nalaze svi sadržaji. Sa donje strane ulice i šetališta je lepa, dugaška peščana plaža sa postepenim silaskom u more. Plaža ima dovoljan broj beach barova i taverni. Zbog ovakve konfiguracije, letovalište se pre svega nameće porodicama koje traže miran odmor, na lepoj plaži, a opet ne daleko od Soluna. Preporučujemo posetu selu Ormilija. Grčko selo, gde se može otići predveče na laganu šetnju malim centrom i posetiti neki od restorana.

U samom mestu postoji nekoliko mini marketa, dovoljnih za snabdevanje porodica koje su se odlučile za letovanje u apartmanskom tipu smeštaja.

Dobrodošli u Psakoudiju!