Kenija

Kenija je zemlja raznolikosti, prirodnih lepota, životinjskih vrsta, svetski poznatih nacionalnih parkova i zapanjujućih plaža. Ostrvo Lamu, jedinstvena je turistička atrakcija Kenije za koje je karakteristično to što ovde saobraćaja nema. Nemojte pokušavati da nađete taksi na ovom očuvanom ostrvu jer automobili ne postoje a osnovno sredstvo prevoza su brodovi što samom ostrvu daje posebnu čar. Rezervišite direktan let iz Najrobija i prošetajte glavnim gradom ostrva koji je upisan na Uneskovu listu svetske baštine.

Uživajte u safari turi u Masai Mari, spavajte pod zvezdama, provedite dan u nomadskim selima, iznajmite helikopter i posetite jezero Turkana okruženo ostacima vulkana, uverite se u sve lepote koje ova podsaharska zemlja istočne Afrike pruža.

Glavni grad Kenije je Najrobi iz kojeg se pruža pogled na dve najveće planine – Kenija i Kilimandžaro. Ukoliko vam je prva asocijacija na Keniju avantura, predlažemo planinarenje po ovim oblastima. Ali pre nego što se uputite u avanturu, popijte kafu i to ne bilo kakvu, potražite Java house kafiće u Najrobiju i uživajte u šoljici prave kenijske kafe. Kakva bi to poseta Keniji bila ukoliko ne probate lokalne specijalitete? Neke od najautentičnijih možete probati u Amaica restoranu gde možete probati jela iz svih delova Kenije.

Takođe, dobra vest za ljubitelje safarija je to da ne morate da odete na drugi kraj zemlje da biste uživali u pogledu na spektakularne životinjske vrste. Najrobi nacionalni park nalazi se na svega 7 kilometara od centra grada i nudi vam mogućnost da uživate u pogledu na Big 5 životinjskog sveta. Safari u Keniji takođe možete uvek iskombinovati sa odmorom na plaži u Mombasi i napraviti svoju turu iz snova.

Više o Keniji

Jedna od najlepših i najpopularnijih plaža Kenije je Diani plaža koja se nalazi 30km južno od Mombase. Odmor na ovoj plaži obezbediće vam uživanje u apsolutnom miru. Poznata po koralnim grebenima i podvodnim sprudovima Diani plaža je idealna kako za odmor na suncu tako i za surfovanje na talasima.

Planina Kenija i Kilimandžaro jedinstvene su atrakcije koje imaju ubedljivo najlepše prirodne lepote dok vam safari ture omogućavaju da istražite pustinju, upoznate se sa životinjskim svetom i odsednete u luksuznim safari kampovima. Glavni nacionalni parkovi i rezervati nalaze se na na obodima visoravni koje zauzimaju veći deo jugozapada zemlje. Masai Mara, veliki je rezervat prirode koji je smešten uz samu granicu sa Tanzanijom i nastavlja se na nacionalni park Serengeti.

U periodu od jula do oktobra možete posmatrati velike migracije zebri i gnua. Upustite se u avanturu koja će vam zauvek ostati u sećanju, romantični odmor začinite safari turama, istražite pustinju i uživajte u magičnoj prirodi Kenije!