Kalamici

Kalamici (Kalamitsi) je malo mesto na jugo-istočnoj obali poluostrva Sitonija. Ovo letovalište nastalo pre 30 godina prvo kao prelepa kamp destinacija, koje je postepeno preraslo u letovalište. Zaštićen od talasa i vetrova sa prelepom uvalom, pozicioniran na 15km od Sartija, Kalamici predstavlja idealnu destinaciju za turiste koji traže mir, odmor na prelepoj plaži i uživanje na suncu. Nekoliko kafića i restorana, prijatna atmosfera bez gužve, čine Kalamici idealnim mestom za letovanje i miran letnji odmor.

Prelepa plaža, sitan pesak i tirkizno plavo more, samo upotpunjuju ambijent za uživanje. Ukoliko volite ronjenje ili pecanje, sportove na vodi ili samo uživanje na plaži, onda Kalamitsi je idealno mesto za Vas. Istočno i zapadno od mesta nalazi se veliki broj plaža koje možete posetiti: Silia, Manasu, Banana, Orange Beach, Porto Kofo.. Kao predivno mesto za pravi odmor za leto, Kalamitsi je pravi izbor.

Više o Kalamiciju…

Kalamici (Kalamitsi) se nalazi na Sitoniji, na srednjem prstu Halkidikija, a pozicioniran je skroz na jugu, gotovo na samom kraju poluostrva. Ovo mesto udaljeno je oko 15 kilometara od Sartija, oko 30 kilometara od Neos Marmarasa. Od Soluna nalazi se na oko 160 kilometara. Kalamici je veoma malo naselje od 30-ak kuća u kom živi oko 50 stanovnika. Ovde uglavnom svi objekti su striktno podredjeni letnjoj turističkoj sezoni, turizmu i gostima koji ovde provode leto i letnji odmor. Ako tražite mirno mesto za letovanje  – Kalamici je pravi izbor za vas.

Kalamici zaista nije za one koji žele leto i letovanje u Grčkoj da provedu u ludom noćnom životu u diskotekama i klubovima. Ovo je mirno malo letovalište. Idealno mesto za tihi porodični odmor i sjajna letnja destinacija za sve one koji žele da leškare na plaži u mirnoj, opuštajućoj atmosferi. Ovde nema bučnog noćnog života, nema gužve, nema saobraćaja, nema bučnih turista i svega ostalog po čemu se karakterišu veća turistička mesta.

Ako leto planirate da provedete u Grčkoj, Kalamici je sjajna destinacija da se letnji odmor provedu na tih i opuštajući način. Ovo letovalište se odlikuje predivnom morskom obalom, ali i prelepim i slikovitim zalivom. Stoga ovo mesto u neku ruku smatra skrivenim draguljem Grčke. Pored prelepe okoline i pejzaža, poseban utisak na sve turiste i posetioce ovog mesta ostavlja kristalno čista voda tirkizno plave boje. Ovde, van svake vreve i buke, možete na miru uživati i u ponudi grčkih tradicionalnih taverni, nekoliko lepih restorana ili simpatičnih kafića. Kada je u pitanju noćni život, sve se uglavnom vezuje za okolna veća letovališta.

Još ponešto…

Plaža u Kalamiciju je rajski lepa i uredjena. Ležaljke i suncobrane možete dobiti u restoranima ili kafićima koji se nalaze nadomak plaže. Za to vam je dovoljno da samo poručite jedno piće ili kupite sladoled. Naravno, uvek možete da ponesete i svoju ličnu opremu za plažu ukoliko je imate. U Kalamiciju, ponuda manjih i većih prodavnica, restorana i taverni, kao i kafića uz plažu, sasvim je dovoljna, i verujemo da vam apsolutno ništa neće nedostajati. Ovo grčko letnje odmaralište, s obzirom na kristalnu prozirnost vode, dubinu mora i bogatstvo podvodnog sveta je poznato i kao mesto u koje dolaze ljubitelji ronjenja.

U Kalamiciju meštani su vredni i ljubazni, pa se stoga može reći da je ovo tipično tradicionalno grčko mesto sa srdačnim i veselim stanovništvom. Kao i samo mesto, i objekti se ovde održavaju besprekorno čisto i uredno. Osoblje vila i apartmana je svakog dana svim turistima na usluzi. U tavernama u ovom mestu nudi se obilje morskih specijaliteta, kao i jela od jagnjetine. Hrana je fenomenalna, jer svi morski plodovi i riba su sveži, a restorani se svakodnevno snabdevaju iz obližnjeg uzgajališta.