Elenite

Elenite je kompleks za odmor, koji se nalazi na obali Crnog mora, na južnim obroncima planine. Naselje se nalazi u prelepoj uvali u blizini rta Emine, na oko 5km od Svetog Vlasa i oko 9km od Sunčevog Brega. Međunarodni aerodrom Burgas nalazi se 40 km od letovališta. Odmaralište se sastoji od hotela-vila, okruženih zelenilom i nudi udobnost i luksuz u kombinaciji sa prelepim pejzažom i svežim vazduhom. Odmaralište nudi razne sportske aktivnosti na otvorenom – surfovanje, jedrenje, vožnju kanuom, odbojku na pesku, vaterpolo i još mnogo toga.

Turističko naselje radi na bazi all inclusive što je pogodno za organizovanje porodičnog odmora ili romantičnog putovanja. Kompleks ima nekoliko restorana, barova i noćnih klubova. O raspoloženju mališana brinu animatori, a njihovom punom zadovoljstvu doprinosi akva park. Hoteli i vile savršeno se uklapaju u prirodno zelenilo i pešačku zonu koja povezuje sve lokacije oivičene mekim zlatnim peskom. Morska voda je kristalno čista, pesak je fin, a morsko dno je plitko i bezbedno za kupanje.

Elenite se nalazi u mirnom delu zaliva na velikoj peščanoj plaži okružen zelenilom. Udaljen je oko 8,5km od Sunčevog Brega i oko 40km od Aerodroma Burgas. Elenite je, sa Svetim Vlasom, najluksuzniji deo ponude u zoni Sunčevog Brega. Idealan je za porodice sa decom pošto komplaks ima svoj Aqua park kao i za ljubitelje prirode zelenila. Ulazak u more je postepen.