Vurvuru

Vurvuru se nalazi na istočnoj strani Sitonije, između Sartija i Ormos Panagie. Od Soluna je udaljen 120 km, a od Solunskog aerodroma 110 km. Karakterišu ga prelepe peščane plaže, mala stenovita ostrva, pećine, kristalno čisto more, šumska područja i mnoge vikendice. Plaže i more su idealni za porodice sa malom decom, jer je more na nekim mestima plitko i desetine metara od obale. Vodeni sportovi su ovde veoma zastupljeni, a Vurvuru je vrlo privlačan i za ronioce, jer se nedaleko od obale na dubini od 18 – 22 metra nalazi koralni greben.

Na putu od Vurvurua do mesta Sarti postoji niz odlično opremljenih autokampova, a najpoznatiji je „Armenistis“, poznat po dugoj peščanoj plaži. Mesto je puno restorana, barova, beach barova i taverni u kojima možete uživati u veoma ukusno pripremljenim morskim plodovima. Ako volite da istražujete predivnu prirodu ili da se opustite na impresivnim plažama, onda je Vurvuru definitivno mesto za Vas.

Plaže Vurvuru

Okolina je dosta razudjena i ima dosta uvala i plaža, što uredjenih, što neuredjenih. Deo plaža je peskovit, dok se mogu naći kamenite plaže, a sve u par kilometara od ovog naselja. Mi kao agencija možemo da preporučimo Karidi Beach, od ove sezone uredjena plaža, na koju su dodate ležaljke i suncobrani. Od ranije je na plaži postojala mobilna kantina.

Na par kilometara iznad Vurvurua je i poznati Talgo Beach Bar, sa uredjenim prilaskom u vodu, prelepim beach barom i razudjenom obalom okoline, koja upotpunjuje vizuelni doživljaj odmora i letovanja. Napominjemo da je minimalna potrošnja po ležaljci 10€.

Južno od Vurvurua ka Sartiju, u tih dvadesetak kilometara obale, ima nekoliko uredjenih i svetski poznatih kampova i beach barova, koji se u sezoni napune pre 12 časova, na šta upozoravaju table na putu, da ne silazite bez potrebe. Zaminljivo je da na tih 20 kilometara obale nema naseljenih mesta, niti stambenih objekata, samo kampovi, plaže i netaknuta priroda.