Krf hoteli

Krf hoteli – Jedno od najlepših ostrva Grčke. Šumovito ostrvo Krf koje se nalazi u Jonskom moru. Njegovi ljupki gradići ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu. Na ostrvu idealnim za letovanje pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf. Veliki turistički centar, koji je prava oaza zelenila, malih ostrvlja, tirkiznih uvala. Čini ga park Spianada, zaliv Garica, poluostrvo Kanoni, manastir Vlaherna, Mišje ostrvo… A tu su i hteli na Krfu.

Današnji grad Krf sagrađen je i proširen tokom venecijanske okupacije, a venecijanska tvrđava koja se uzdiže na istočnom delu grada jeste upečatljiv spomen nekadašnje moći Mletačke Republike. Na Krfu se krećete otmenim francuskim avenijama. Odmah potom ulazite u tesne napolitanske sokake. Najzad, stižete pred građevinom koja bez sumnje pripada engleskoj arhitekturi. Ili pred Grčkom crkvom a sve to deluje harmonično.

Ono što čini Krf posebno interesantnim za nas je mesto Guvija gde se iskrcala srpska vojska posle prelaska Albanije 1916. godine. U mestu Agios Mateos je boravila Drinska divizija. Nedaleko od grada Krfa je ostrvo Vido sa mauzolejom srpskih ratnika iz I sv. rata. Tu je bila “plava grobnica”. U zgradi pozorišta na Krfu je 1918. godine potpisana “Krfska deklaracija” o ujedinjenju u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Krf hoteli – ostrvo dragulj Jonskog arhipelaga, znano i kao jedinstven spomenik stradanja srpske vojske u Prvom svetskom ratu, omiljena je i višedecenijska destinacija turista iz celog sveta. Bujna vegetacija, nestvarni pejzaži, prelepe plaže, kristalno čisto more, kao i raskošna arhitektura i senovite gradske kamenite uličice, uz šarm pitoresknih ribarskih sela, čine ga magično privlačnim. Brojni letnjikovci dokaz su da su u blagodetima sunčanog Krfa nekada uživali i kraljevi. Najveći i glavni grad Krf (grč. – Kerkira) sa oko 40.000 stanovnika, jedan od najlepših ostrvskih gradova regiona,  prema legendi nosi naziv po nimfi Kerkiri. Ne ubraja se u tipične grčke gradove jer je uticaj Venecije, pod čijom je vlašću bio vekovima, ostavio prepoznatljiv trag. Gradska kuća (1663) primer je savršenstva venecijanske kulture.  Crkva Svetog Spiridona, zaštninika ostrva, takođe je jedna od znamenitosti ovog čarobnog grada. Ovo sveto zdanje iz 16. veka oslikano je vizantijskim ikonama neprocenjive vrednosti, a posebnu pažnju privlači izložen srebrni sarkofag sveca. Na kraju, podsećamo vas da je Krf i hoteli na Krfu idealna destinacija za odmor porodica sa decom, ali i romantične duše jer je i ceo Krf – romantična priča.

O Kerkiri

Krf hoteli (Kerkira) je najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih grčkih ostrva. Poznat je po svojim prelepim peščanim plažama na zapadnoj i šljunkovitim na istočnoj obali. Zahvaljujući dobroj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, masilnama, tropskim cvećem, divnim uvalama, tirkiznim morem… Mediteranska hrana sa obiljem ribe, testa i domaćeg masilnovog ulja, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika, doprineće da uživate u svom odmoru i da uvek poželite da se vratite.

Moraitika je veoma dobro snabdevena, na svakom koraku su supermarketi, radnjice sa svim onim što bi Vam moglo zatrebati tokom letovanja, restorani, taverne, barovi… Plaža Moraitike privlači veliki broj turista jer iznad nje nije saobraćajnica već je zaklonjena od saobraćaja, duga je i povremeno široka, peskovita s malo šljunka i s postepenim prelazom ka dubini. Veliki je broj kafića i restorančića u kojima možete potražiti osveženje i uz poručeno piće koristiti ležaljke, ima i delova gde se ležaljke i suncobrani posebno plaćaju ali imate i dovoljno mesta za uživanje na plaži i bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

Agios Georgios je malo mesto na jugozapadu ostrva Krf, udaljeno na oko 35 km od grada Krf. Okruženo je zelenilom i maslinjacima po kojima je ostrvo Krf prepoznatljivo. Peščana plaža ovog gradića je nagradjena plavom zastavicom i smatra se za jednu od najboljih i najbezbednijih  na ostrvu . Šetalište u glavnoj ulici Agios Georgiosa ima mnoštvo restorana i tradicionalnih taverni od kojih su mnoge na samoj obali mora.S obzirom da Agios Georgios nije poznat po noćnom provodu, preporuka je svakako za porodice sa decom ili za parove koji vole odmor u mirnom okruženju.

Više o Krfu možete pronaći na sledećem linku.

Kompletnu ponudu Krf hoteli za letovanje na Krfu možete pronaći ovde, a našu kompletnu ponudu za hotelski smeštaj u Grčkoj možete pronaći ovde.