Mauricius

Mauricius je malo ostrvo koje je uspelo da postane jedna od najrazvijenijih svetskih turističkih destinacija, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, ljubitelja prirode, ronilaca, odnosno ljudi željnih odmora. Mauricijus ima oko 1,2 miliona stanovnika od kojih je više od polovina hindusa, muslimana, kreola i Kineza, dok evropljana ima manje od 2%. Engleski i francuski jezik podjednako su zastupljeni, dok stanovništvo govori pretežno kreolskim jezikom.

Mauricijus je pravi tropski raj, međutim Mauricijus je mnogo više od samih plaža i luksuznih hotela. Svaki deo Mauricijusa je prelep ali posebno je neodoljiva njegova prirodna lepota. Nacionalni park Le Domaine de L’ Etoile nedavno je uređen i otvoren za javnost, a u njemu posetioci mogu uživati u endemskim vrstama različitog drveća, u palmama i plantažama kafe i vanile sa pogledom na jelene i raznovrsne ptice. Prirodna atrakcija je Chamarel uz koji se nalazi zemlja sedam boja, kako nazivaju ovaj prirodni fenomen peščanog tla i neobičnih boja.

Mauricijus nudi raznu paletu atrakcija vezanih za kulturu, običaje, istoriju i prirodne lepote. Crne bazaltne stene na belim plažama predstavljaju podsetnik da je ostrvo vulkanskog porekla.

VIZA – uz biometrijske pasoše Republike Srbije viza se dobija na 60 dana po dolasku u Mauricijus.

Više o Mauriciusu

Mauricijus će vas ostaviti bez daha! Najatraktivniji je severozapadni deo ostrva koji ima i veoma povoljnu klimu zbog planina koje ga okružuju i najveći broj hotela se nalazi upravo na ovom delu ostrva. Hotel Royal Palm – Mauricijus je jedan od najekskluzivnijih hotela u kome odsedaju i holivudske zvezde. Dosta plaža nije predviđeno za kupanje pošto su prenatrpane crnim vulkanskim stenama. Plaža Trou aux Biches na kojoj se nalazi i istoimeni hotel svakako treba posetiti jer ćete doživeti rajski prizor koji krasi najfiniji beli pesak, voda savršene prozirnosti – tirkizno zelene boje.

Predlažemo Vam da odete na jednodnevnu plovidbu katamaranom, posetite zaliv delfina, na jugu ostrva možete da obiđete krokodil park a nekoliko metara dalje možete videti i džinovske kornjače. Proverite Mauricijus iskustva pre nego krenete na putovanje!