Larnaka

Larnaka je grad koji se nalazi na jugoistoku Kipra. Treći je grad po veličini i od Nikozije je udaljen samo 30 kilometara. U blizini grada nalazi se i najprometniji aerodrom na Kipru. Larnaka je jedan od najstarijih gradova na Kipru i prepuna je arheoloških mesta koja potiču iz neolita, vizantijskog, turskog i antičkog doba. Na kraju glavnog šetališta nalazi se srednjovekovni zamak Larnaka Fort. Duž istog šetališta nalazi se dosta starih tradicionalnih kuća koje su odolele vremenu i sačuvale svoj nekadašnji šarm.

Šetalište kraj mora je najpopularniji deo grada i tu se nalaze mnogi restorani i taverne. Najbolji provod i sam epicentar noćnog života je kvart Laiki Yeitonia. I u okolini grada kao da je vreme stalo. Prava oaza mira su sela Kiti, Livadia, Pyla, Lefkara i Zigy. Glavna atrakcija u Larnaki je slano jezero koje je drugo po veličini na Kipru. Nalazi se na jugozapadu grada. Posebna atrakcija su flamingosi koji se od novembra do maja gnezde upravo na ovom jezeru.

Većina plaža nagrađena je plavom zastavicom za čistoću i uređenost. Voda je u ovom delu Kipra dosta čista i bezbedna. Najpopularnija plaža je Foinikoudes i nalazi se u blizini glavnog šetališta. Plaža je prekrivena sitnim žućkastim peskom, a na njoj se nalaze palme. Možete iznajmiti suncobrane i ležaljke, a plaža je opremljena i toaletima i kabinama. Plaža Mckenzie je dugačka 1 kilometar i takođe je jako popularna pogotovo u večernjim satima kada se na njoj organizuju žurke. Dosta popularne i preporučljive plaže su Kastella, Yanathes, CTO Pyla i Pervolia Larnaka.