Neos Pirgos

Neos Pirgos je mesto koje se nalazi u severnom delu ostrva Evija u oblasti Oreoi. Nalazi se na 12 km udaljenosti od dva najveća mesta Edipsosa i Istije. Svojom kristalno cistom vodom  i prelepom prirodom spada u jedno od najlepših mesta na Eviji. Najpoznatija dugačka peščana plaža NISIOTISSA nalazi se baš u ovom mestu i jedna je od najatraktivnijih plaža na ostrvu. Na plaži u Neos Pyrgosu se može se pronaći mnoštvo taverna, ribljih restorana gde se može uživati u lokalnim specijalitetima. Pruža sve ono sto je potrebno turistima za miran odmor.

Odmah nakon plaže Nisiotisa, smešteno je malo mesto Neos Pirgos (nova kula). Od Pefkija je samo mesto udaljeno 30 km zapadno. Neos Pyrgos važi za najlepše letovalište u severnom delu ostrva Evia. Naselili su ga Grci, prebegli iz Istanbula nakon Grčko-Turskog rata. Danas primorsko naselje sa prelepom plažom, najbliže letovalište na Eviji kada se siđe sa trajekta u Agio Kamposu.

Neos Pyrgos je živopisno mestašce koje nudi za svakog po nešto, od prelepih plaža sa kristalno čistim morem do mnoštva drugih zabavnih sadržaja. Uz obalu mora nalazi se veliki izbor taverni gde možete uživati u svežoj ribi i morskim plodovima, dok za mlade postoji nekoliko barova na plaži, gde možete kombinovati kupanje, zabavu i sportove na vodi. Mesto raspolaže sa sportskim terenima za rekreaciju, kao što je: košarka, odbojka, fudbal.

Više o Neos Pirgosu

Uz obalu mora nalazi se veliki izbor taverni gde možete uživati u svežoj ribi i morskim plodovima, dok za mlade postoji nekoliko barova na plaži. Giros restoran se takođe nalazi u samom mestu, kao i restorani mediteranske kuhinje. U samom mestu se nalaze supermarketi, apoteka, suvenirnica, pekara, poslastičarnica, park za decu, tereni za odbojku, košarku, fudbal, itd. što ovo mesto čini idealnim za odmor i rekreaciju. Velikih shopping centara nema. Istoimena plaža je veoma lepa, duga i peščano-šljunkovita. Na ovoj plaži, za razliku od Nisiotise, postoji bar, kao i ležaljke i suncobrani za iznajmljivanje. Na plaži je prilična gužva u toku letnjih meseci, a lako je dostupna, jer se nalazi u samom mestu.

Pošto celo mesto okružuju brda, prilikom dolaska na ovu plažu, sa puta, možete uživati u prelepom vidikovcu na ceo zaliv kao na dlanu. U večernjim časovima možete uživati u piću u nekom od lokalnih barova i kafića uz zvuke grčke ili strane muzike. Neos Pyrgos je zaista prelepo mesto za pravi, idilični odmor, bez mnogo napora. Sve što Vam je potrebno za jedan miran odmor, naći ćete u ovom simpatičnom i lepo uređenom mestu.