Dionisos beach

Dionisos beach je mesto koje se nalazi na oko 48 km od Soluna i na jednoj od najlepših plaža regiona Halkidikija. Najbliže mesto Dionisiosu je Nea Moudania na svega oko 3 km. Osnovan je 1922. godine od strane izbeglica iz Istanbula. Kao turističko mesto počeo je da se razvija već 1964. godine. Pored predivne široke peščane plaže nalazi se šetalište okruženo cvećem.

Dionisos Beach ima izvanrednu saobraćajnu komunikaciju sa Solunom, taxi i međugradske autobuse. Iskreno preporučujemo ovo malo mesto osobama koje ne žele gužve i prometni saobraćaj. Pažljivo slušajte zvuke talasa, jer je to jedina “buka” koju ćete čuti. Posetioce ovde čeka miran odmor, čisto more, duge šetnje, plavetnilo, šum talasa, sveža riba, masline i beskrajno duga peščano šljunkovita plaža.

Sve ulice u Dionisosu su pod pravim uglom, uzduž i popreko. U centru mesta je trg na kom je luna park za decu. Najbrojniji turisti su srpske porodice sa malom decom i grčki penzioneri.

Više o Dionisos beach-u

Naspram šetališta nalaze se restorani, kafići i taverne, gde možete uživati kako u prepodnevnim tako i u večernjim satima slušajući grčku ili drugu popularnu muziku. U centru mesta je trg na kome se nalazi lunapark za decu. U mestu se nalazi sportski centar sa bazenom, terenima za košarku, tenis i fudbal, ali i kafići. Na plaži se nalazi i puno barova i taverni, a jedna od najpoznatijih je Afionas.

Dionisos ima i supermarket tako da ne morate brinuti o snabdevanju. U mestu možete naći i ulične prodavce voća i povrća. Suvenirnica i butici odeće takođe se mogu naći u sezoni, ali velikih šoping centara nema.

Plaža je peščana, prošarana šljunkom, a na ulazu u more se na nekoliko metara smenjuju šljunak i pesak. Voda je vrlo čista i topla, posebno u popodnevnim satima. Uz delove plaže gde možete doneti svoju opremu, postoje i uređeni delovi sa barovima, gde uz kupljeno osveženje koristite ležaljke i suncobrane besplatno.