Skala Sotiros

Skala Sotiros je šarmantno ribarsko mesto koje se nalazi na severozapadu ostrva Tasos. Od luke Skala Prinos udaljeno je oko 3 km, a od glavne luke u Limenasu 22,5 km. Mesto je dugačko oko 500 m ali ima sve što vam je neophodno na letovanju. Ima lepu gradsku plažu, prodavnicu, pekaru/poslastičarnicu, nekoliko restorana brze hrane. Tu je pokretni prodavac voća, ribe i morskih plodova, dva-tri restorana, trg sa platanima i česmom u centru mesta i veliki broj apartmana.

Gradska plaža je peščano-šljunkovita na ulazu, a nadalje je sitan pesak. Posebna je po tome što na njoj možete iznajmiti velike, veoma kvalitetne suncobrane od palminog lišća, koji su odlična zaštita od sunca. Na plaži postoje kafići i restorani.

Više o Skali Sotiros

Skala Sotiros se nalazi u podnožju sela Sotiros, koje ima 500 stanovnika, od kojih su 99% stranci. Mesto ima i malu luku, za ribarske čamce i brodiće, i malo šetalište. Skala Sotiros nema sadržaje za decu, nema noćnog provoda, zabave. U pitanju je mesto koje je idealno za porodice željne pravog odmora, dalje od saobraćaja, buke i letnje vreve, a opet ne predaleko od većih mesta koja sve to pružaju. Čuvena plaža Pahis (prirodan hlad na plaži – borovi) nalazi se na 20-tak kilometara od Skale Sotiros, Skala Maries na 10 km, Prinos 5 km, Limenaria 15 kilometara i Potos 20 km.

Skala Sotiros nema interesantne sadržaje za decu, nema noćnog provoda niti zabave, a nije interesantna ni tinejdžerima. U pitanju je mesto koje je idealno za porodice željne pravog odmora, dalje od saobraćaja, buke, gužve i letnje vreve, a opet ne predaleko od većih mesta do kojih se može odlaziti u večernje sate. Ono može poslužiti i kao baza za obilaske ostatka ostrva i lepih plaža. Čuvena plaža Pahis udaljena je 11 kilometara, Skala Marijes 10km, Prinos 5km, Limenaria 15km, Potos 20km. Mesto je poznato i po divnim zalascima sunca.