Regija Svetog Đorđa

Regija Svetog Đorđa – Strimonikos se nalazi u istočnom delu Grčke, izmedju jezera Volvi i zaliva Strimonikos. Regija je dobila ime po jezeru Volvi koje se proteže gotovo duž čitave regije. Popularna letovališta u ovom delu severne Grčke, koji se graniči sa Halkidikijem, su  Stavros, Asprovalta i Nea Vrasna. Ova letovališta smeštena su u zalivu Strimonikos, koji se naziva i draguljem Makedonije. Zbog moderne mreže saobraćajnica i novog auto puta, do njih se dolazi veoma brzo, i lako su dostupna.

Široke plaže, skrivene uvale i čisto more, samo su deo bogatstva ove regije. Poznata je i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. To što oblast Strimonikos još čini posebnom je i blizina Uranoupolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire, gradića Amfipolis i muzeja u njemu, pećine Alistratis koja svedoči o životu na ovom području još iz paleolitskog doba.

Blizina Soluna sa jedne i Kavale sa druge strane, veliki izbor smeštajnih kapaciteta, kvalitetnih vila i hotela, gostoljubivost domaćina i mogućnost različitih aktivnosti svake godine opredeljuje na hiljade turista da baš ovde provedu svoj odmor.

Ako sanjate o bezbrižnom i opuštajućem odmoru sa tradicionalnim grčkim šarmom, u kvalitetnom smeštaju i plažom nagrađenom plavom zastavicom, ova regija je pravi izbor. Kada jednom odete, poželećete da se vratite svake godine.

Letovališta

Regija Svetog Đorđa – Letovalište Asprovalta krasi velika i lepa peskovita plaža, čisto more, i lep pogled na zaliv Strimonikos, kao i planine u zaleđu. Stavros posebnim čine guste šume Platana, čist vazduh i blaga klima koja naročito pogoduje osobama sa bronhijalnim problemima. Vrasna se sastoji od dva mala turistička mesta Vrasna Paralia i Nea Vrasna. Letovalište Vrasna krasi sređena široka peskovita plaža, dugačka 7 km, sa kristalno čistim i toplim morem.

Ova popularna, i kod nas poznata letovališta smeštena su u zalivu Strimonikos, koji se naziva i draguljem Makedonije. Zbog moderne mreže saobraćajnica i novog auto puta, do njih se dolazi veoma brzo, i lako su dostupna. Ova oblast je poznata i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. Široke plaže, skrivene uvale i čisto more, glavne su karakteristike ove regije. Blizina Uranoupolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire doprineće da imate bogatiji i aktivniji odmor.

Više o Solunu možete pronaći na sledećem linku

Pogledajte našu kompletnu ponudu apartmana za letovanje u Grčkoj. Kompletnu ponudu apartmana za letovanje u regija Svetog Djordja možete pronaći ovde. U ovoj regiji na raspolaganju vam je smeštaj u: Stavros, Vrasna, Nea Vrasna, Asprovalta, Ofrynio beach