Polihrono je udaljeno oko 95 km od Soluna i nalazi se na istočnom delu poluostrva Kasandra na mestu drevnog grada Neapolisa. Mnogi kafići, restorani, barovi, prodavnice, nalaze se na uređenoj promenadi uz plažu. Između mora i šetališta nalazi se 7 km duga i vrlo čista peščana plaža, koja svake godine biva nagrađena plavom zastavom. Danas u ovom gradiću stalno živi oko 1050 ljudi.

Ponuda vila, apartmana i hotela je izuzetno raznolika. Sadržaji u vilama su u potpunosti prilagodjeni potrebama turista, pa vam je otvorena mogućnost izbora različitih tipova smeštaja, počevši od smeštaja na plaži pa sve do smeštaja u gradu.

Kompletan deo uz obalu je popunjen restoranima, kafićima, prodavnicama suvenira i tome slično. Manji ili veći marketi su u skoro svakoj poprečnoj ulici. Pošto je celo mesto Polihrono dosta malo, onda ovde ništa nije daleko. Bilo gde da vam se nalazi apartman, u krugu od 100 metara naći ćete sve što vam je potrebno. Plaža je takodje dosta blizu bilo kog apartmana. U samom mestu postoji i malo igralište za decu, gde su rasporedjeni rekviziti za igru kao što su ljuljaške, klackalice, tobogani i ostali.

U Polihrono možete izaći uveče. Objekti se zatvaraju u 23 sata osim petkom i subotom kada objekti rade duže. Muzika u restoranima i kafićima uglavnom je narodna grčka, ali postoje i restorani i kafići sa stranom muzikom.