Halkidiki Sitonija apartmani

Halkidiki Sitonija – Drugi prst polustrva Halkidiki, smešteno između Kasandre i Atosa. Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu… Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos. Dakle, ukoliko ste raspoloženi za obilazak celog Halkidija, Sitonija je najbolja polazna tačka.

Halkidiki Sitonija obiluje prelepim primorskim mestima koji je krase. Aposlutno dostupna svim kategorijama turista. Poseduje sve, od skromnog privatnog smeštaja pa sve do luksuznih hotela visokih kategorija. Ono što je najvažnije je da će svi moći bez ograničenja da uživaju najlepše plaže i kristalno more Sitonije koja se iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. Istorija Sitonije je duga i sadžajna pa ćete tako osim na prelepe plaže i prirode nailaziti i na kulturno istorijske znamenitosti koje datiraju od Vizantijskog pa sve do Srednjovekovnog perioda i prelepih verskih objekata oslikanih pod palicom istaknutih Grčkih ikonopisaca. Na mestu gde zeleni obronci planine Itamos uranjaju u plavetnilo Egeja nalazi se gradić Neos Marmaras i poznate plaže Elia, Paradisos, Grigoriatiko, Koutsoupia, Lagomandra, Porto Carras, Azapiko… Metamorfosis je prelepo zeleno seoce koje je priroda nagradila izvanrednim plažama, zatim mesta poput Nikitija, Agios Nikolaosa, Vurvurua, Toronija, Porto Kufa, Sartija su samo deo ponude Sitonije za Vaš savršen odmor.

Bilo koja Vaša odluka je nepogrešiva jer će Vam svako od ovih mesta pružiti autentičnost i nezaboravan doživaljaj za letovanje na Sitoniji. Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama. Halkidiki Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde. Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve. Obala je atraktivna i raznovrsna – niz ribarskih sela, živopisne male luke, napuštene plaže okružene bujnim zelenilom, kristalno čistim morem i borovim šumama. Ove lepote učinile su ga jednim od najlepših mesta u Severnoj Grčkoj.

Plaže na Sitoniji

Halkidiki, poluostrvo Sitonija, je jedno od tri poluostrva koja čine ovu regiju na severoistoku Grčke. Sitonija je poznata po svojim prelepim plažama, kristalno čistom moru i netaknutoj prirodi, što je čini popularnom destinacijom za odmor.

Plaže na poluostrvu Sitonija su spektakularne. Neke od najpoznatijih uključuju: Plaža Vourvourou: Ova plaža je poznata po svojim tirkiznim vodama i peščanim plažama. Okružena je borovom šumom i planinskim masivom Itamos, pružajući posetiocima prelepe pejzaže. Plaža Nikiti: Nikiti je popularno letovalište sa prelepom plažom koja se proteže duž obale. Plaža je dobro opremljena sa ležaljkama i suncobranima, a duž obale se nalaze taverne i barovi. Plaža Sarti: Sarti je poznat po svojim dugačkim peščanim plažama i kristalno čistom moru. Plaža nudi različite aktivnosti poput ronjenja, jedrenja na dasci i vožnje kajakom. Plaža Porto Koufo: Porto Koufo je prirodna luka sa prelepom plažom i tirkiznim vodama. Plaža je idealna za opuštanje i uživanje u tišini, daleko od gužve turista. Plaža Kalamitsi: Kalamitsi je slikovito mesto sa prelepom plažom koja je idealna za porodice sa decom. Plaža ima plitke vode i prijatnu atmosferu.

Ovo su samo neke od preko 70 prelepih plaža koje možete pronaći na letovanje na Sitoniji. Do nekih se dolazi lakše do nekih teže ali to svakako ne treba da bude izgovor kada su lepote Sitonije u pitanju.

Osim prelepih plaža, Sitonija nudi i brojne druge atrakcije, uključujući tradicionalna sela, antičke lokalitete i netaknutu prirodu. Ovo područje je idealno za ljubitelje prirode i one koji žele da se opuste i uživaju u lepoti grčke obale.

Halkidiki Sitonija je veoma popularna destinacija a dodatne informacije možete saznati ovde.

Naša preporuka je da svakako posetite poluostrvo Sitonia. Pogledajte našu kompletnu ponudu apartmana za letovanje u Grčkoj. Kompletnu ponudu apartmana za letovanje na Sitoniji možete pronaći ovde. U ovoj regiji na raspolaganju vam je smeštaj u: Gerakini, Psakoudia, Metamorfozis, Nikiti, Vurvuru, Sarti, Sykia beach, Kalamici, Toroni, Porto Koufo, Neos Marmaras