Kriopigi

Kriopigi se nalazi na istočnoj obali poluostrva Kasandra, smešten između letovališta Kalitea i Polihrono, na oko 90 km od Soluna. Turističko naselje Kriopigi, koje je sve popularnije letnje odredište na turističkoj mapi Halkidikija, broji oko 500 stanovnika. Broj se tokom sezone višestruko uvećava. Samo mesto sačinjavaju stari i novi deo Kriopigija. I stari i novi deo imaju prelepi pogled na zaliv Torones i udaljenu Sitoniju.

Novi deo Kriopigija, spusta se uz samu obalu mora, sa bogatom turističkom ponudom za svačiji ukus i džep. Hoteli, barovi, brojne taverne i restorani, supermarket, bazeni i sportski tereni, samo su deo turističke ponude, kojoj treba dodati bogatu ponudu suvenira i domaćih proizvoda. U ponudi su i gastronomski specijaliteti od ribe do jarećeg pečenja i svinjskog mesa.

Peskovite plaže Kriopigija, se naizmenično sužavaju i šire, pretežno sa plitkom vodom, što je izuzetno povoljno za porodice sa malom decom. Deo plaže natkrivaju i borove šume koje se spuštaju do same obale ispunjene tavernama i kafićima i raznobojnim ležaljkama. U popodnevnim satima veći deo plaže bude u lepoj hladovini, a plava zastava evropske unije je znak visokog standarda uređenosti i čistoće plaže.

Kriopigi je poznat po svojoj slikovitosti i miru, što ga čini idealnim mestom za opuštajući odmor. Posetioci mogu uživati u šetnjama duž obale, istraživanju tradicionalnih grčkih taverni i degustaciji autentične grčke kuhinje. Osim toga, ovo područje nudi mogućnosti za razne aktivnosti na otvorenom, kao što su ronjenje, vožnja kajakom ili planinarenje.

Informacije o Kriopigiju i okolini mesta možete pronaći ovde. Ponudu apartmanskog smeštaja koju smo pripremili za letovanje u Kriopigiju možete pogledati ako kliknete na  LINK, a više o svim destinacijama na Halkidiki Kasandra možete videti OVDE. Istražite našu ponudu za letovanje u apartmanima u Grčkoj i izaberite apartman za svoj odmor. Ukoliko želite da se upoznate sa našom kompletnom ponudom za letovanje, posetite LINK.