Kamena Vurla

Kamena Vurla nalazi se na istočnoj obali centralne Grčke nalaze se termalni izvori i odmaralište Kamena Vurla, jedno od najotmeniih letovališta i banja. Ima izrazito toplo more zbog izviranja podzemnih voda, čiste plaže, restorane, kafetrije. Mesto je održavanja brojnih festivala i revija. Grad je smešten na ivici šumovitog predela, koji se završava prelepom plažom. U blizini se nalazi lokalitet Termopili. Kamena Vurla se nalazi odmah uz autoput E-75 kojim direktno možete stići iz Beograda. Preko puta Kamene Vurle se nalazi vulkansko ostrvo Lihodenisia koje je poznato po svojim plažama sa peskom zlatne boje do koje lako možete doći morskim taksijem ili iznajmiti ceo čamac za koji nije potrebna dozvola.

Za Leto 2024 izdvojili smo nekoliko hotela, koji su se, po iskustvu putnika, pokazali kao savršen izbor za letovanje.

Kamena Vurla se nalazi na obali Malijskog zaliva, oko 930 km od Beograda i na oko 170 km severno od Atine, na auto putu Solun-Atina, 40  km od Lamije i nešto više od 20 km od istorijskog Termopila i jedno je od najpoznatijih lečilišta (banja) u Grčkoj. Lekoviti izvori u okolini koriste se za lečenje brojnih oboljenja poput hroničnog reumatizma, artritisa, spondiloze, iščašenja, išijasa… Smeštena je između planina i mora, što mestu daje poseban izgled. Ima najbolju lokaciju za odlaske na izlete do Korintskog kanala, Atine, Mikene, Meteora, ostrva Skiatos, Evie, Alonisosa i puno manjih ostrva i plaža. Na 3 km od grada nalazi se vizantijski manastir sagrađen u XII veku i njegova najveća atrakcija su freske.

Hoteli u Kamenoj Vurli za letovanje su pristupačni za svakoga. Od smeštaja u luksuznim hotelima do pristojnih apartmana, koji su svi poznati po besprekornoj usluzi, tradicionalnom grčkom gostoprimstvu i naravno nezaboravnoj grčkoj kuhinji. Duž obale, u ovom mirnom mestu, se nalaze picerije, kafeterije, barovi, poslastičarnice, taverne, mali porodični restorani… Šetalište je lepo uređeno, sa palmama i klupama na pojedinim delovima. Mesto nudi i druge aktivnosti kao što su krstarenje, ronjenje, razni sportovi na vodi.

Više o regiji Kamena Vurla hoteli možete pronaći na sledećem linku.

Kompletnu ponudu apartmana za letovanje u regiji Kamena Vurla možete pronaći ovde, a našu kompletnu ponudu za hotelski smeštaj u Grčkoj možete pronaći ovde.