Moraitika

Moraitika je udaljena 20 km od grada Krfa i 4 km od Benitsesa. U poslednjih nekoliko godina značajno se razvila i postala letovalište koje nudi raznovrsne sadržaje za sve ukuse. Taverne, barovi, restorani i prodavnice su bazirane sa obe strane glavne ulice. I ovde ima dosta sadržaja koji su namenjeni britanskom mentalitetu, ali ni približno kao što je to slučaj u Kavosu. Redovna autobuska linija saobraća od grada Krfa do Moraitike (linija za Lefkimi i Kavos). Zeleni autobus polazi sa stanice kod nove luke. Vožnja traje oko 40 minuta, a karta u jednom pravcu košta 4 eura.

Plaža u ovom mestu je dugačka, mešavina šljunka i peska, voda je topla, plitka i idealna za decu. Postoje mogućnosti za raznovrsne vodene sportove i ronjenje.

Više o mestu

Moraitika predstavlja moderno turističko mesto koje se nalazi u prirodnom zalivu na jugoistoku ostrva. Udaljena je oko 20km od grada Krfa. Ima svega oko 600 stanovnika i većinom se bave turizmom kao osnovnom delatnošću. Stari deo grada se zove Ano Moraitika i predstavlja splet uskih i mirnih ulica koje se strmo izdižu iznad samog grada. Sa svojim malim kućama svetlih boja ukrašenim cvećem čini se da je praktično netaknuta i zarobljena u vremenu.

Plaža ovog mesta je peščana i u blizini centra. Nudi mogućnost za sportove na vodi, a takodje je uredjena sa ležaljkama i suncobranima. Postepeni je ulazak u vodu pa je preporuka za porodice sa decom. S obzirom da je voda izuzetno čista i bistra idealna je za ronjenje. Glavna ulica nudi dosta sadržaja kao što su barovi, prodavnice, restorani i taverne sa tradicionalnom i internacionalnom kuhinjom.

Grad ima i dosta mogućnosti za noćni provod u vidu pabova i klubova. Krstarenja su takodje jedna od atrakcija ovog mesta. Brodići su locirani blizu reke koja odvaja Moraitiku od susednog mesta Mesongi.