Pefkohori

Pefkohori je grčko turističko naselje na poluostrvu Kasandra, koje još nazivaju i “prvi prst” Halkidikija. Smešteno je na oko 100 km od najvećeg grada severne Grčke, Soluna. Naselje je osnovano početkom 19. veka kao ribarsko selo od strane izbeglica iz Turske. Danas, osim potomaka Grka iz Male Azije, stalno stanovništvo predstavljaju još i Cincari, koji su prepoznatljivi po svetloj boji kose, ali i izbeglice iz Albanije. Ovo mesto nekada nazivaju i Kapsochora (što u prevodu znači “spaljena Zemlja”). Mesto je u prošlosti nekoliko puta spaljeno od strane pirata, te od tuda i ovaj naziv.

U Pefkohoriju ćete biti u mogućnosti da imate vrlo prijatan odmor. Nudi sve što bi turistima bilo potrebno i što jedno letovalište treba da ima. Pefkohori ima veliki broj manjih i većih dobro snabdevenih prodavnica. Dok se šetate pored obale, nadomak mora naći ćete veliki broj restorana, kafića, barova i raznolikih većih i manjih prodavnica.

Ima jedna karakteristika koju ima Pefkohori, a druga letovališta u okolini nemaju to je jedna izuzetno duga ulica koja se proteže skroz dužinom obale mora, sa jedne strane je more sa predivnim peščanim plažama i mnogobrojne prodavnice i ugostiteljske objekte na drugoj. Ova specifična “kičma” vam omogućava da se istovremeno kupate, šetate, popijete kafu ili jedete u jednoj od mnoštva taverni, ali možete i naći prodavnicu suvenira te kupiti neku uspomenu na boravak u ovom mestu.

Pefkohori ima takvu turističku ponudu u kojoj nije izostavljeno ništa što bi vam moglo ulepšati letovanje. Tu je veliki izbor odličnih hotela i vila sa apartmanskim smeštajem, nekoliko bogato snabdevenih supermarketa, nekoliko agencija za rent-a-car, priličan broj manjih prodavnica, nekoliko pekara, pošta, ambulanta i apoteka.

Informacije za letovanje u Pefkohoriju i okolini mesta možete pronaći ovde. Ponudu apartmanskog smeštaja koju smo pripremili za letovanje u Pekohoriju možete pogledati ako kliknete na  LINK, a više o svim destinacijama na Halkidiki Kasandra možete videti OVDE. Istražite našu ponudu za letovanje u apartmanima u Grčkoj i izaberite apartman za svoj odmor. Ukoliko želite da se upoznate sa našom kompletnom ponudom za letovanje, posetite LINK.