Čanj

Čanj je malo turističko mesto koje se nalazi između Bara i Budve. Ovo malo izolovano mesto je pravi izbor za porodice sa malom decom ali i za sve ostale željne mirnog i prijatnog odmora. Mesto je udaljeno od velikih saobraćajnica i odlikuju ga toplo more, lepa peščana plaža, parkovi i uređenost. Čanj je od Bara udaljen nekih 12 kilometara. Mesto je poznato i po kompleksu hotela i vikendica. Čanj se prostire duž izolovane obale koja je duga 1200 metara, koja je prekrivena šljunkom. Ovaj deo obale poznat je kao Biserna obala. Čanj je mesto koje osim izležavanja na lepoj plaži može da ponudi i puno drugih aktivnosti. Grad ima nekoliko sportskih terena i puno restorana, barova i kafića. Svakako, ukoliko Vam dosadi i želite da promenite i posetite neki obližnji grad, možete otići lokalnim autobusom koji polazi nekoliko puta u toku dana.

Biserna obala ili glavna plaža u Čanju je jedna od najlepših na Crnogorskom primorju. Planinski greben ovu plažu preseca i deli na dve manje. Plaža je pokrivena debelim slojem sitnog peska na obali i kamenim oblucima u vodi. Ukupna dužina ove plaže je 1800 metara, a plaža je kapaciteta 9000 kupača. U zaleđini plaže nalaze se hoteli, restorani i kafići, a sve je okruženo borovima, čempresima i mediteranskim biljem. Relativno blizu Čanju nalazi se Petrovac sa jako lepom plažom. Gradska plaža je najveća u Petrovcu. Ova peščana plaža dužine je oko 600 metara, sa crvenkastim peskom i jedna je od najposećenijih plaža u ovom delu budvanske rivijere. U njenoj blizini nalaze se mnogobrojni plažni barovi i hoteli.

Više o Čanju

U blizini Biserne obale nalazi se popularna Kraljičina plaža do koje se može doći vožnjom nekog od brodića koji saobraća u ovom delu rivijere. Krajnji deo plaže je pregrađen i namenjen nudistima, a ova plaža je i jedina registrovana nudistička plaža na Hercegnovskom području i jedna je od najstarijih plaža ove vrste na Jadranu. Galebova plaža je izolovanija plaža, za ljubitelje avantura i prirode. Na ovoj plaži su nekad talasi jako visoki što će se dopasti surferima.

Dobri mediteranski specijaliteti se mogu probati u restoranu Mreža, u restoranu Riblji restoran i restoranu VV. Najbolju picu možete pojesti u piceriji Vasilisa. U ovom mirnom i porodičnom mestu postoji i nekoliko barova i klubova u kojima se možete dobro provesti. Najpoznatiji su Kalipso, Plažni bar i English pub koji se nalaze na samoj obali. Malo bolji provod možete potražiti u Budvi koja je od Čanja udaljena nekih 35 minuta vožnje.

Okolina Čanja

Sutomore je smešteno između Čanja i Bara. Ovo mesto je poznato po velikom luna parku i dugačkom šetalištu. Grad je poznat i po puno suvenirnica i kafića. Plaže su prelepo sređene i dugačke oko 2 kilometra. Postoji i veliki broj malih plaža i uvala. Najpoznatije plaže su Inexova Zlatna obala, Ratačka mala plaža, Bela plaža, Kadice.

Petrovac se nalazi južno od Svetog Stefana. Ovo atraktivno turističko mesto poznato je po jako čistim plažama, parkovima i šumama. Petrovac je grad koji nudi širok izbor kafića, barova i poslastičarnica. Kafe Cuba je glavno mesto svih letnjih dešavanja. Pored njega tu su i barovi Tropico i Lučice. Kada je o restoranima reč najposećeniji su Castio, restoran MUN, restoran Mediteraneo, restoran Tramontana, restoran Fortuna i restoran Balkan.

Jedna od najlepših peskovitih plaža na crnogorskoj obali su Lučice. Nalazi se u neposrednoj blizini Petrovca i smeštena je u uvali, okružena borovom šumom. Plaža je mirnija, bez puno muzike i buke i idealna je za odmor i relaksaciju. Plaža je dugačka nekih 220 metara i uz samu plažu nalazi se nekoliko kafića i restorana, ali i bar. Na kraju plaže nalazi se igralište sa vodenim toboganom pa je ova plaža idealna za porodice sa malom decom.