Slovenija wellnes i spa

Slovenija wellness i spa – Terme u Sloveniji su jedne od najstarijih spa centara u ovom delu Evrope. Slovenija je poznata po mnogobrojnim izvorima termalnih voda koje su u slučaju Termi Laško, Olimia, Čatež i rimskih termi značajno iskoristile. Terme Slovenija Laško / Čatež / Olimia / Portorož hoteli wellness i spa centri – Republika Slovenija je podalpska i primorska država na jugu Srednje Evrope. Nalazi se u Srednjoj Evropi a glavni grad je Ljubljana.

Klimu čini mešavina alpskog, kontinentalnog i sredozemnog podneblja. U severozapadnom delu države preovladjuju Alpi s najvišim vrhom Triglavom (2864 m). Njen podzemni svet skriva veličanstvene podzemne galerije u Evropi, a to su Postojnska jama i Škocjanske jame koje su isklesale podzemne vode. Slovenija je članica Europske Unije i Ujedinjenih nacija. Ono po čemu je Slovenija poznata jesu termalni izvori sa temperaturama vode u rasponu od 32C do 73C.

„Sa prirodom do zdravlja“ je slogan koji povezuje 15 slovenačkih termi. Terme Slovenija wellness i spa centri – Za one koji je prvi put posećuju, Slovenija izgleda kao da ima više toga zajedničkog sa državama susedima Austrijom i Italijom, nego sa bivšim jugoslovenskim republikama. Šumovite planine se smenjuju sa ledenim jezerima dok se iz planinskih koliba pruža pogled na plodne oranice. Pejzaž Slovenije je čist, prirodan i očuvan u ekološkom smislu. Glavni grad je Ljubljana, univerzitetski i ekonomski centar države.

Obalu reke Ljubljane koja protiče kroz grad krase šetališta, kafići i male prodavnice. Posetite spa centre Slovenije. Terme Slovenija pruža izvanrednu priliku za odmor osobama svih starosnih dobi, nudeći veliki izbor prirodnih pezaža, znamenitosti i aktivnosti unutar svoje relativno male teritorije. Zbog mnogobrojnih privlačnih mogućnosti za odmor, Slovenija je poslednjih godina postala sve popularnija wellness & spa destinacija. Ideja da se turizam fokusira na terme urodila je plodom, tako da se u ovoj državi možete pronaći ogroman broj ponuda za banje, spa i wellness centre.

Terme Slovenija – Razvoj i afirmaciju termi u Sloveniji omogućilo je bogatstvo netaknutih prirodnih lepota. U slovenačkim banjama je razvijena najsavremenija ponuda u oblasti wellnessa, kao i novi programi za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti. Banje u Sloveniji nude svojim posetiocima toliko sadržaja da je prosto nezamislivo da nekome u njima može biti dosadno.
U slovenačkim termama možete da provedete prijatan porodični odmor, da učinite nešto za sebe, za svoje telo i dušu, da poboljšate fizičko i psihičko stanje.