Ipsos

Ipsos je poznato letovalište smešteno u koloritnom zalivu na ostrvu Krf. Udaljeno je 14 kilometara od glavnog grada Krfa. Ipsos ima jednu od najpopularnijih plaža „ Zlatna milja“, koja se proteže duž celog naselja. Naročito je popularan kod omladine zbog brojnih mogućnosti za zabavu i noćni provod. Ipsos ima delom peščanu delom šljunkovitu plažu dužine oko 2 km koja je nosilac „plave zastave“. Plaža ima mogućnosti za bavljenjem sportskim aktivnostima, a takodje nudi i veliki broj restorana, hotela i apartmana.

Inače sam Ipsos se smatra prestonicom zabave severnog dela Krfa. Puno je barova i kafića koji rade po celu noć. Naravno, postoje i mirni delovi naselja, što znači da u Ipsosu uvek možete da pronadjete i izaberete ono što vam odgovara. Iz Ipsosa se pruža lep pogled na kontinentalni deo Grčke, obalu Albanije, te na okolne brežuljke i maslinjake kao i na najviši vrh Krfa, Pantokrator.

Više o Ipsosu

Prostire se oko zelenog kristalnog zaliva gde možete uživati u fascinantnom iskustvu kupanja. Voda je plitka, tako da je plaža sasvim bezbedna za decu. Plaža nudi neke turističke objekte, a vi ćete definitivno dobiti priliku da vežbate svoje omiljene sportove na vodi. Slikovita ribarska luka koja se nalazi na levoj strani plaže je domaćin nekolicini brodova tokom dana. Put neposredno iza nje je prilično živ i prikazuje brojne turističke prodavnice, mini-tržne centre, barove i kafiće.

Plaža nudi savršen pogled na planinu Pantokrator. Plaža se prostire duž celog ovog predivnog mestašceta i smeštena je odmah pored puta, koji ima veoma lepe i uske staze za šetnju. Inače, tim putem prolazi dosta automobila i autobusa, ali dok ste na plaži to se ne primećuje. Plaža je mahom šljunkovita, puna kamenčića i čista.Dugačka je preko 1.5 km, ali je veoma uska. More je leti vrlo toplo, čisto i kristalno prozirno. Da uđete u dubinu od preko 2 m, morate da se udaljiti oko 20-ak metara od plaže.

Na ulazu u more se nalazi sitan kamen, ali ne brinite – morsko dno je prekriveno peskom.Plaža u Ipsosu se ponekad naziva ‘’Zlatna milja’’, i ona je dobila Plavu zastavicu za čistoću. Mala mana ove plaže je da je veoma uska, svega 4-8 m širine. Opremljena je sa ležaljkama i suncobranima, a možete uživati i u sportovima na vodi.