Banje u Srbiji

Banje u Srbiji sa brojnim wellness sadržajima i kvalitetnom uslugom važe za veoma tražene destinacije za odmor. Doživite našu prelepu zemlju na najlepši način. Provedite svoj odmor u Srbiji u nekoj od mnoštva srpskih banja. Najpoznatiji centri banjskog turizma su Vrnjačka banja, Sokobanja, Banja Vrujci, Banja Ždrelo, Mataruška banja, Banja Vrdnik, Banja Koviljača, Rusanda, Banja Junaković, Ribarska banja,…

Kada govorimo o letovanju svi mi prvo pomislimo na more, ali leto ne mora baš uvek da uključuje odlazak na more. Naročito ne kada živite u zemlji kao što je Srbija. Brojna kupališta u Srbiji su postala vrlo popularne destinacije za vikend odmor, izlete ili pak letovanja, za koja se odlučuju domaći, ali i posetioci iz regiona. Bogato prirodno i kulturno bogatstvo naše zemlje prilagodjeno je porebama turista i obiluje svim neophodnim sadržajima za ugodan odmor, pa ukoliko niste sigurni koja je vaša naredna letnja destinacija, mi vam predlažemo da pogledate bogatu ponudu smeštaja za zanimljivo i ispunjeno letovanje u Srbiji.

Odmor u Srbiji

Istražite lepote Srbije. Ovoa leta uživajte u lekovitim termalnim izvorima naših banja kao što su to radili stari rimljani. Sokobanja, Vrnjačka banja, Banja Ždrelo, Prolom banja samo su neke od mnogih. Uživajte u nekom od drevnih amama poznatijih kao turksa kupatila koja i dalje postoje na tlu naše zemlje. Pored banja, za Vas izdvajamo i bogatu ponudu smeštaja u etno selima i planinskim centrima Srbije.  Bilo da ste ljubitelj mirnog odmora, šetnje kroz netaknutu prirodu naših planina, vožnje bicikla posebno uredjenim stazama, lova i ribolova, ili jednostavno volite da uživate u gastronomskim specijalitetima domaće kuhinje, naša zemlja pružiće vam odmor kakav zaslužujete.

O Srbiji

Republika Srbija, je suverena država jugoistočne Evrope u centru Balkanskog poluostrva. Većim delom zahvata Balkansko poluostrvo, a manjim Panonsku niziju. Srbija se na severu graniči sa Mađarskom, na severoistoku sa Rumunijom, na istoku sa Bugarskom, na jugu sa Severnom Makedonijom, na jugozapadu sa Albanijom i Crnom Gorom, a na zapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom (entitetom Republika Srpska). Glavni grad je Beograd, koji spada među najstarije i najveće gradove u jugoistočnoj Evropi. Zvanični jezik je srpski, a zvanična valuta je srpski dinar.