Crna Gora

Crna Gora svoje more ističe kao svoj poseban adut, pa su letovališta u Crnoj Gori vrlo turistički razvijena. More Crne Gore je zaista posebna priča. Od ušća Bojane, na jugoistoku, do Boke Kotorske na severozapadu nižu se i smenjuju peščane plaže, skrovite uvale, ostrva, gradići čija su jezgra nastala na grčkim, ilirskim i rimskim temeljima. More sa nepreglednim plažama, planine, kanjoni, netaknuta priroda, pomešani sa kulturno-istorijskim nasledjem, udahnuli su Crnoj Gori sve sto je potrebno za nezaboravan odmor. Hoteli u Crnoj Gori staraju se o tome da i smeštaj u Crnoj Gori bude odličan.

More, jezera, kanjoni i planine daju mogućnost da svako pronađe najbolji način da se kvalitetno odmori. U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere, ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru, i večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje letovanje u Crnoj Gori koje zaista ima dosta toga da pruži.

Letovanje u Crnoj Gori

Ponuda letovališta u Crnoj Gori zaista je velika, pa je tako i smeštaj u Crnoj Gori raznovrsan. Letovališta u Crnoj Gori uglavnom su smeštena na samoj obali. Smeštaj u Crnoj Gori se uglavnom takođe nalazi na samoj plaži.  Smeštaj Crna Gora, odnosno veliki izbor smeštaja u Crnoj Gori, čini je zaista razvijenom i primamljivom turističkom destinacijom, dok se more, plaže, atrakcije i znamenitosti ove države staraju o tome da Crna Gora bude odlična destinacija za letovanje, kao i za odmor u Crnoj Gori.

Hoteli u Crnoj Gori nalaze se širom nje, pokrivaju sva letovališta i na ovaj način čine veliku ponudu prenoćišta za svakoga ko se odluči za letovanje u Crnoj Gori. Hoteli u Crnoj Gori odlikuju se odličnom uslugom, a u svom sklopu uglavnom imaju i bazene, kao i mnoge druge zanimljive sadržaje.

Više o Crnoj Gori

Burna istorija ove male drzave, ostavila je za sobom neprocenjivo blago. Ono se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi, pomešani sa duhovima prošlih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve sto je potrebno za jedan nezaboravan odmor. Crna Gora je ekološka drzava. Tom činjenicom zauzima primarno mesto na turističkim mapama, a odmor u Crnoj Gori i zbog ovog njenog aduta sigurno će na vas ostaviti jake utiske i nezaboravna sećanja.

Mnogobrojni  sunčani dani u letnjim mesecima i njeno nezaboravno more čine letovanje u Crnoj Gori izuzetno lepim i zanimljivim.  Velika količina snega u zimskom periodu, određuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski – letnji i zimski – rekreativni, pa putovanje u Crnu Goru tokom svih godišnjih doba predstavlja popularnu aktivnost među turistima.

Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vreme kada su nastajali. Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima daju mogućnost upoznavanja sa tradicijom i običajima Crne Gore, ali i celog Balkana. Kao mesta sa najvećim istorijskim, ali i prirodnim bogatstvima i lepotama posebno se izdvajaju Bokokotorski zaliv i mesta koja su smeštena u njemu. Takođe, tu je Sveti Stefan i njegova okolina, kao i sada jako popularna i moderna Budva. Ali i ostale destinacije za letovanje u Crnoj Gori iz naše ponude odlikuju se izuzetnom lepotom.

Boka kotorska

Bokokotorski zaliv spada među najlepše zalive sveta. Sastoji se iz četiri međusobno povezana moreuza. Sa svih strana Bokokotorski zaliv okružuju strme i okomite stene koje se ogledaju u modro-plavoj vodi Jadranskog mora. Bokokotorski zaliv krasi sedam ostrva: Sv. Marko, Mamula, Gospa od Skrpjela, Sv. Đorđe, Milosrda, Ostrvo cveca i Mala Gospa, koje je ujedno i najmanje ostrvo među njima.

Na putu oko Bokokotorskog zaliva ređa se niz gradova, koji svojom osobenošću mogu mnogo toga da ispričaju. Među njima je i Kotor, grad svetske baštine World Cultural Heritage i jedno od najlepših mesta za letovanje u Crnoj Gori.

Sveti Stefan

Jedan od najlepših darova koje je priroda podarila Crnoj Gori je poluostrvce Sveti Stefan. Predanje kaže da su Pastrovici, ovdašnje pleme, na ovom poluostrvu sagradili selo, otetim turskim blagom, u XV veku. Danas je Sveti Stefan atraktivan grad – hotel sa vilama i apartmanima iz kojih se pružaju predivni pogledi na morsku pučinu. Na Svetom Stefanu se nalazi i bogato kulturno i istorijsko nasleđe koje su za sobom ostavili njegovi prvobitni stanovnici. Sa leve i desne strane peščane prevlake koja spaja ostrvo sa obalom nalaze se dve predivne plaže crvenkaste boje kojoj retko ko može odoleti.

Sem ovih, do sad su vrlo popularne bile i mnoge druge destinacije Supernove koje su savršene za letovanje u Crnoj Gori, a neke od njih su: Budva, Bečići, Bar, Čanj, Dobre Vode, Herceg Novi, Igalo, Kamenari, Kotor, Kumbor, Miločer, Orahovac, Petrovac, Prčanj, Pržno, Rafailovići, Sutomore, Tivat, Ulcinj i Đenovići.

Naša preporuka je da svakako posetite Crnu Goru. Pogledajte našu kompletnu ponudu aranžmana za letovanje na najlepšim turističkim destinacijama.

Više o Crnoj Gori možete pogledati na linku.

Kompletnu ponudu za letovanje u Crnoj Gori možete pronaći ovde. Za letovanje u Crnoj Gori pripremili smo vam ponudu sledećih destinacija: Dobre Vode, Ulcinj, Šušanj, Sutomore, Čanj, Bečići, Rafailovići, Budva, Herceg Novi, Kotor, Igalo