Zimovanje

Zimovanje. Najpovoljnije cene zimovanja u hotelskom smestaju. Skijanje u Sloveniji, Italiji, Austriji, Bugarskoj, Francuskoj… Najpovoljniji aranzmani za ski centre Bansko, Borovec i Pamporovo u Bugarskoj. Zimovanje je jedinstvena prilika da otputujete u planinske krajeve i ski centre, gde ćete najhladnije godišnje doba iskoristiti na najaktivniji način uživajući u nestvarno lepoj prirodi i belom pokrivaču.

Sada je više nego ranijih godina bitno da se posvetite svom zdravlju, zdravlju naših najbližih i jačanju imuniteta. A jedan od najboljih saveznika za to je upravo aktivni boravak na planini. Iako mnogi misle da je planina mesto gde se ide na malo aktivniji odmor, ona je mnogo više od toga.

Planina jača imunitet – Dobar imunitet ne dolazi sam od sebe, za to se morate potruditi. Za jak imunitet treba da se kvalitetno hranite i unosite dovoljno vitamina i minerala u svoj organizam, da budete fizički aktivni i da se što manje izlažete stresnim situacijama. Svež planinski vazduh, koji ne može ni da se uporedi sa zagađenim gradskim vazduhom veoma povoljno utiče na opšte zdravlje organizma. Planinski vazduh leči i dušu i telo. Vaš imunitet će ojačati, krvna slika će se poboljšati, vaša pluća će se radovati, a vi ćete se u celini dobro osećati. Samo nekoliko dana provedenih na planini mogu neutralisati stres. iz vašeg organizma koji se skupljao mesecima.

Zašto na zimovanje?

Posle boravka na planini bićete bolje raspoloženi i puni energije. To je ono što će vam planina nesebično podariti, a ono što vi možete da uradite je da zaboravite na telefon dok ste na zimovanju i uverite se koliko će vam koristi tek to iskustvo doneti. Na planini ste i bliži suncu više nego bilo gde drugde u našoj zemlji tokom zime. A budući da je u ovim mesecima nedovoljno sunca i vitamina D , planina omogućava ove izvore vitalnosti.

Pokretljivost – U gradu tokom zime ljudi su statični i često im se ne izlazi iz toplih domova. Međutim, dok boravite na planini desiće se suprotno, imaćete potrebu da izlazite napolje, da uživate u prirodi i svežem vazduhu. I što je veoma važno, zbog hladnoće, imaćete potrebu za kretanjem. Ne postoji bolje mesto gde možete biti fizički aktivni tokom zime od planine. Pored toga što ćete se pokrenuti i time ojačati svoj imunitet, imaćete priliku i da uživate u zimskim sportovima, novim avanturama i iskusite druge čari aktivnog boravka na planini.

Razloga je mnogo više. Ne dozvolite sebi da upadnete u zimski san, jer od toga nećete imati apsolutno nikakvu korist. A od aktivne zime na planini možete dobiti mnogo toga korisnog za um i telo.