Evropski gradovi

Evropski gradovi – Putujte i posetite najlepše evropske gradove kao što su Budimpeša, Beč, Pariz, Venecija, Prag, Milano, Solun, Berlin, Malme, Madrid, Rim, Barselona i još mnogo drugih destinacija. Upoznajte znamenitosti drugih nacija i kultura, probajte različite specijalitete i kuhinju drugih naroda. Uživajte u noćnom provodu i saznajte nešto više o evropskoj kulturi. Sakupite uspomene za ceo život.

Nije bez razloga Evropa kontinent sa najvećim brojem lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a. Putovanja i avionom i autobusom su postala dostupna svakome, na Vama je da se opredelite. Svakako treba doživeti Mikelandjelovog Davida u Firenci, Pikasova dela u Barseloni, Klimtovu umetnost u Beču, impresioniste u Orsaju u Parizu, Rembranta i Vermera u Amsterdamu. Da ne naglašavamo čuvene muzeje Luvr, Prado u Madridu, Rijks u Amsterdamu, Albertinu i Kulturno-istorijski muzej u Beču, Nacionalnu galeriju u Budimpešti, Pinakoteke u Minhenu, Kapitolski muzej u Rimu.

Naravno, pored tih „kulturnih stanica“, svaki grad ima svoju posebnu čar i draž, koju putnici otkrivaju šetajući ulicama, trgovima, uživajući u kafeterijama i nacionalnim restoranima, kao i drugim ponudjenim sadržajima. Svaki grad je priča za sebe i svaki grad je poseban na svoj način.

Svaka destinacija ima određeno doba godine kada je najlepša. U Evropi i našem okruženju postoji nekoliko mesta koja su najlepša za posetu tokom jeseni. Paleta boja od zlatnih, žutih i narandžastih nijansi čini da određene metropole dobiju veoma interesantan izgled tokom ovog godišnjeg doba. Istanbul, Madrid, Rim, Lisabon, Andaluzija, Pariz, Moskva i Sankt Peterburg učiniće da doživimo jesen kao najlepše godišnje doba.