Tivat

Tivat se nalazi u centralnom delu Bokokotorskog zaliva, ispod lovćenskog ogranka Vrmca (710m), koji se proteže severoistočnom stranom grada. Aerodrom u Tivtu smešten je na polju sa južne strane grada, dok se sa zapadne strane nalazi poluostrvo Luštica. Ono što turiste posebno privlači Tivtu i zbog čega se odlučuju da letovanje provedu u ovom gradu je pre svega blaga klima i veoma bujna vegetacija. U Tivtu cveće cveta tokom cele godine, a gradski park spada u red najlepših i najvećih u Boki, sa raznovrsnim stablima koje su pomorci doneli iz svih krajeva sveta.

Nastao na temeljima starogrčkih naselja, o čemu svedoče brojne arheološke iskopine, Tivat danas predstavlja modernu destinaciju koju turisti posećuju tokom cele godine, a naročito kao destinaciju za letovanje.

Oni koji već godinama unazad putuju u Tivat letovanje završavaju odmorni, sveži i preplanuli, zahvaljujući dealnim klimatskim uslovima koje ovaj grad nudi. Tivat Ima više od 200 sunčanih dana godišnje, pa su plaže u Tivtu popunjene tokom cele sezone. Zastupljena je blaga mediteranska klima, bujna vegetacija i kristalno bistro more, koji čine idealnu kombinaciju za prijatan odmor. Takođe, vazduh je okrepljujuće blag, pa će, ukoliko otputujete u Tivat letovanje znači i preporod!

Uz destinaciju kao što je Tivat Crna Gora se može pohvaliti mestom koje odlikuje večno zelena vegetacija. Ovde rastu masline, kiparisi, palme, lovorika, mirta, limuni, narandže koje dozrevaju u cvetu i drugo tropsko bilje.

Više o Tivtu

Kada je u pitanju opština Tivat plaže koje ona nudi poznate su svim posetiocima crnogorskog primorja. Najveće blago ovog područja svako je plaža Plavi Horizonti, koju odlikuju sitan pesak i kristalno čisto more. Od centra Tivta do ovog raja vas deli svega 8 kilometara. Druge, takođe popularne, plaže u Tivtu su Seljanovo, Regina, Belane, Kukoljina i Kalardovo.

Ukoliko se odlučite za letovanje u Tivtu, budite sigurni da ćete svakog dana imati šta da radite i pored uživanja na plaži. Možete obići renesansni letnjikovac koji se nalazi u centru grada, Ostrvo cvijeća ili ostrvo Sveti Nikola. Opcija je svakako i šetnja luksuznom marinom Porto Montenegro.

Ovo nautičko naselje, pored luksuznih smeštaja i jahti, podrazumeva i zbirku pomorskog nasleđa sa vrednim muzejskim eksponatima, veliki broj restorana i kafića, savršeno uređeno šetalište i prelep pogled na tivatsku rivijeru i more. Uz ovu atrakciju koju nudi Tivat Crna Gora je postala omiljena atrakcija ljubiteljima jahtinga širom sveta.

Ukoliko ste odlučili da ove godine posetite prelepi Tivat smeštaj slobodno poverite nama. Izaberite željeni smeštaj u Tivtu, i rezervišite ga što pre, jer interesovanje za ovaj primorski grad raste iz dana u dan. Spakujte kofere i uverite se zašto je letovanje u Crnoj Gori prvi izbor velikog broja turista.