Petrovac

Petrovac se širi oko peskovitog zaliva, a sa svih strana je okružen gustim maslinjacima i borovom šumom. Celim letovalištem se širi miris narandže, lovora i limuna, a to je samo jedan u moru razloga zbog kojih se turisti opredeljuju za odmor u predivnom Petrovcu na Jadranu. Crna Gora mesto Petrovac ističe kao mesto na koje je posebno ponosna zbog njegove zanimljive prošlosti, lepote prirode, plaža, peskovitih uvala i brojnih zaliva. Grad pod suncem je opravdan nadimak koji je Petrovac dobio zbog svojih 300 sunčanih dana godišnje. Baš iz tih razloga, svako ko se uputi na Petrovac letovanje, neće ostati uskraćen za uspomene koje će dugo pamtiti.

Gradska plaža je duga oko 600 m i jedna je od najlepših na tom delu Jadrana. Toplo i kristalno bistro more, sa predivnom peskovitom plažom, idealno je mesto za odmor. U Petrovcu se svakodnevno organizuju izleti brodom. Brodovima možete posetiti i udaljenije plaže i obogatiti svoj odmor u ovom popularnom letovalistu.

Više o Petrovcu

Petrovac Crna Gora izdvaja na mapi letovališta jer on nudi najrazličitije vidove rekreacija, pa svi koji dođu da provedu leto u ovom mestašcetu mogu da biraju neku od dostupnih sportskih aktivnosti. Zbog prirodnih lepota, ali i bogatog sadržaja koji Petrovac nudi preko dana i uveče, letovalište je jednako popularnom među omladinom i turistima koji se upućuju na porodičan odmor.

Primorsko mesto koje datira još iz rimskog doba odlikuje se blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini. Jedno vreme nosio je naziv Castel Lastva po tvrđavi Castio. Brojni zalivi, duge plaže i male peskovite uvale, nalepše su u ovom delu Jadrana. Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Svi oni koji su otkrili draži porodičnog letovanja, prostranstvo plaža i mir koji Petrovac nudi svojim gostima, vraćali su se ponovo.

Neki od hotela koji Vas sigurno neće razočarati su Hotel Rivijera, Hotel Castellastva, Hotel Monte Casa Spa & Wellness, ali i svi drugi iza kojih ponosno stojimo. Na Vama je samo da se odlučite za hotel koji najviše odgovara Vašim standardima i željama.

Ukoliko želite da provedete letovanje u Crnoj Gori Petrovac je svakako odličan izbor.