Slovenija

Slovenija predstavlja jednu od omiljenih zimskih destinacija budući da ima ukupno 49 ski centara karakterističnih po svojoj prijatnoj i domaćinskoj atmosferi. Skijališta Slovenije karakteriše njihova ušuškana atmosfera. Tu su mnogobrojne aktivnosti i sadržaji za decu, kao i kvalitetne škole skijanja koje čine zimovanje u Sloveniji idealnim odmorom za porodice sa decom. Najpovoljnija ponuda za skijanje u Sloveniji nalazi se na našem sajtu. Proverite i pronađite idealno mesto za skijanje u nekom od Slovenačkih zimskih centara.

Većina ovih centara podignuta je u blizini slovenačkih gradova. Oni takođe nude turistima izvanredne mogućnosti za upoznavanje autentičnog duha ove zemlje. Kada je u pitanju aranžman zimovanje, Slovenija će biti zanimljiva i iskusnim skijašima, snouborderima, kao i onima koji su u potrazi za izazovima. Lepota Alpa, predivni vidici, odlične i dobro uređene ski staze, različite sportske aktivnosti privlače svake godine veliki broj turista iz Evrope i okruženja. Turiste privlači i nesvakidašnja lepota jezera. Posebno Bledskog i Bohinjskog. Oni koji žele da se opuste nakon napornog dana na skijama, mogu odabrati neki od obližnjih welness centara. Po njima, Slovenija je nadaleko poznata. Bilo da se odluče za neki od centara Kranjske gore, okoline Bledskog ili Bohinjskog jezera, svako ovde može pronaći nešto za sebe kako bi osmislio zimovanje po sopstvenoj meri.

Više o Sloveniji

Oni koji žele da upotpune svoj odmor, ne moraju samo da budu orijentisani na skijalište u Sloveniji. U samom gradiću Kranjska gora mogu posetiti crkvu Uspenja Presvete Bogorodice, izgrađenu u romansko-gotskom stilu. Njena izuzetno smirujuća atmosfera prija kako lokalcima, tako i tragaocima za duhovnim mirom. U blizini se nalazi i najočuvanija zgrada iz baroknog perioda, kuća veleposednika Liznjekova. Podignuta je u 18. veku a posetioci mogu obići stalnu postavku izložbe Josipa Vandota, autora priča o Kekecu. Za jednodnevni izlet mogu se obići čuveni prolaz Vršič, najviši vrh u istočnim Julijskim Alpima. Zatim ruska kapela koju su izgradili ratni zarobljenici, kao i neverovatan spomenik “Ajdovska deklica” koji je isklesala sama priroda.