Lido di Jesolo

Lido di Jesolo je popularno letovalište na jadranskoj obali Italije, poznato po širokoj peščanoj plaži koja se proteže 15 km duž celog mesta. Ovo je idealno mesto za odmor gde možete kombinovati kupanje, provod i šoping…Brojni su barovi, klubovi, restorani, prodavnice, sportski i zabavni tereni. Lido di Jesolo je savršen izbor za one koji žele da obogate svoj odmor obilaskom „čarobne“ Venecije i „romantične“ Verone.

Lido di Jesolo je popularno turističko mesto na obali Jadranskog mora, smešteno u regiji Veneto, severoistočno od Venecije, u Italiji. Ovaj grad je poznat po svojim prelepim peščanim plažama, šetalištu uz more, bogatoj ponudi restorana, prodavnicama i zabavnim sadržajima.

Lido di Jesolo privlači turiste iz celog sveta, posebno tokom leta kada se ovde održavaju različite manifestacije, koncerti i sportski događaji. Plaže su dobro opremljene sa suncobranima i ležaljkama, a uz obalu se proteže široka peščana staza idealna za šetnje ili vožnju biciklom. Takođe, tu su i brojni barovi i klubovi koji doprinose noćnom životu ovog mesta.

Pored uživanja na plaži, posetioci mogu istražiti i obližnje atrakcije poput Venecije, koja je udaljena svega nekoliko kilometara. Lido di Jesolo nudi raznolike aktivnosti za sve uzraste i interese, te je omiljeno odredište kako za porodične odmore, tako i za mlade koji traže zabavu i avanturu.

Izleti iz Lida

VENECIJA

Venecija – najlepši grad na svetu. „Calli“ i kanali, bazilika Svetog Marka, most Uzdaha, Rialto, Duždeva palata… Kao opcija postoji vožnja gondolom koja prolazi venecijanskim kanalima. Nudimo vam dve verzije ovog izleta:

MURANO, BURANO, TORCELLO

Fascinantna ostrva u venecijanskoj laguni. Krstarenje brodićima od ostrva do ostrva Murano, Burano…
MURANO: fabrika stakla sa demostracijom pucajućeg stakla.
BURANO: Venecija u malom i umetnost pravljenja čipke.
TORCELLO: antički sjaj starih crkava i okruženja „Locanda Cipriani“.

FIRENCA

Kada se prođu Apenini,  putuje se predivnom Toskanom, sve do Firence. Nekada glavni grad Italije, Firenca leži na reci Arno i poznata je po svojim palatama, crkvama, muzejima vekovima u nazad.

MILANO

Polazak autobusa iz Lida di Jesolo je oko 7:00 ujutro. Tokom putovanja, pravi se kratka pauza od oko 20 minuta na jednom od odmorišta na autoputu. Dolazak u Milano je oko 11:00 pčasova. Sastanak sa lokalnim vodičem kod zamka Sforzesco radi posete istorijskim centrima: razgledanje spolja zamka Sforzesco  i njegovih delova – Milanska palatu Duomo, galerija Vitorija Emanuela II, Milansku Skalu, poznat po pozorištu Scala operska kuća. Popodne slobodno, vreme za kupovinu i ostale posete po ličnom izboru.

LAGO DI GARDA

Verona je grad umetnosti, poznat po Areni, Balkonu Romea i Julije, Trgu Bra, Sirmione, malom poluostrvu na jezeru Garda… Obilazak srednjovekovnih rimskih ruševina „Grotte di Catullo“ i termalnih izvora (spa) brodom.

GARDALAND, zabavni park

Jedan dan u najvećem i najpoznatijem zabavnom parku u Italiji. Na ovom izletu imaćete vremena za uživanje i otkrivanje čuda italijanskog „DIZNILENDA“. Zabava za celu porodicu.

CORTINA D’AMPEZZO

Prolaskom kroz venecijanska sela, od Vittoria Veneta, preko prealpa i Alpa, otkrivamo Dolomite i Cortinu, takođe poznatih kao „Dolomitski biser“ sa svojom Glass planinom.
Panoramsko razgledanje jezera S. Croce.

DEGUSTACIJA VINA

Izlet je pravi opuštajući dan u prirodi. Pre podne, poseta malom srednjevekovnom gradu radi obilaska prodavnica, pijace, trgova karakterističnih za Italiju i region.
Posle šetnje obilazi se stara farma i vinarija zvana „Viganaluna”. Besplatna degustacija vina uz snekove i lokalnu hranu.

Više o Italiji možete pogledati na linku.

Kompletnu ponudu za letovanje u Italiji možete pronaći ovde. Za letovanje u Italiji pripremili smo vam ponudu sledećih destinacija: SicilijaKalabrijaSardinija