Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina je zemlja u obliku srca koja leži u srcu jugoistočne Evrope. Tu se susreću istočna i zapadna civilizacija i obogaćuju jedna drugu kroz dugu i fascinantnu istoriju. Zapanjujuće lepa zemlja sa nepreglednim nizom prirodnih pejzaža, kultura i tradicija. I po onome starom klišeu “ljudi čine mesto”- Bosna i Hercegovina može biti ponosna na svoju gostoljubivost, te postupanje prema gostu kao da je član porodice. A znamo da se porodica nosi u srcu.

Postoji mnogo fascinantnih destinacija u celoj Bosni i Hercegovini odličnih za sve vrste turista. Ovde se dobije ono najbolje od svega. Najinteresantnija i najatraktivnija mesta u Bosni i Hercegovini predstavljaju čudesan spoj kulturnog i prirodnog nasleđa. Skoro je nemoguće razdvojiti ih, jer su kultura i tradicija ove zemlje procvetale upravo iz predivne i netaknute prirode.

Uređene staze za skijanje, moderne žičare, profesionalno održavanje staza za skijanje, raznovrsna ponuda smeštajnih kapaciteta, samo su neki od razloga za zimovanje u Bosni i Hercegovini.

Osim skijanja nude se dodatne aktivnosti poput snowboarda, vožnje motornim sankama, noćno skijanje, sankanje, nordijsko skijanje. Nakon ugodno provedenog dana na snegu opustite se uz piće u brojnim kafićima koji su smešteni tik uz staze.

Skijališta u Bosni nude turistima odlične uslove za ugodan i aktivan odmor, rekreaciju, zimovanje…

Najpoznatije skijalište je Jahorina…