Skala Furka se nalazi na 105km od Soluna na zapadnoj strani poluostrva Kasandra. Mesto je poznato po širokoj, dugoj peščanoj plaži koja se prostire duž celog zaliva u kome leži Skala Furka. Sa peščanom plažom i dugim sunčanim danom, popularna je kod turista svih uzrasta. Naročito je pogodna za mirno porodično letovanje.

Ovo lepo uredjeno letovalište će Vas na prvi pogled osvojiti. Sa svojim borovim sumama, jelama, maslinjacima, suncem i morem podsetiće vas na dalmatinsku obalu. Furka je mesto sa prelepim zalascima sunca (suncev put je najduzi do zalaska) i najduzom pescanom plazom koja je nosilac “plave zastavice” Halkidikija. Sve veci broj turista sa naseg podrucja osvojeni su lepom, sirokom i dugackom peskovitom plazom u podnozju prelepih i ocuvanih suma.

Siroke ulice, prelepi trgovi, mnogobrojni kafici i restorani, najveca diskoteka na Halkidikiju su samo neki od obeležja Skala Furke. To je mesto koje je dovoljno zivo za one koji zele dinamican provod. Sa druge strane i dovoljno mirno za one koji zele da svoj odmor provedu u nesto laganijem ritmu. Mesto koje svake godine privlaci sve vise zaljubljenika ocuvane prirode. Cisto, toplo more i sunce do kasnih vecernjih sati, a tokom noci hladovina iz okolnih suma ucinice Vas odmor kvalitetnim i nezaboravnim.

Plaža

Plaža u Skala Furki je uglavnom peščana sa manjim delovima pod oblutcima. Širina varira od par metara pa do dvadesetak. U vodi je uglavnom pesak, na ulazu u more postoji uzan pojas kamenja, a zatim je ponovo pesak sa postepenom dubinom mora. Boja vode je veoma lepa, tirkizno-smaragdna, zbog vegetacije koja je okružuje. Na oba kraja nalaze se guste borove šume i miris borove smole se meša sa mirisom soli iz mora. Plaža je pre par godina dobila Plavu zastavu Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine – Foundation for Environmental Education – FEE. To dovoljno govori o njenom kvalitetu. Dan traje i do devet uveče i često se vide turisti koji opušteno sede na plaži, a deca trčkaraju okolo sve do zalaska sunca. Dovoljno je prostrana i uvek možete da nađete mesto za sebe.