Kavos

Kavos se nalazi na samom jugu ostrva Krfa. Udaljeno je svega nekoliko kilometara od luke Lefkimi, a do njega se stiže trajektom. Zbog njegove prirodne lepote, ali i zabave koju nudi mladjim turistima ostaje u nezaboravnom sećanju. Ovo letovalište ima jednu od najdužih peščanih plaža na Krfu. Ona pruža sve što je potrebno za letnji odmor ispunjen kupanjem u čistom moru. Sunčanje na plaži i rashlađivanje uz egzotične koktele sastavni su deo svakog odmora. Krf inače predstavlja oazu zelenila, pa se tako i letovalište Kavos može pohvaliti prelepim pejzažima koji kombinuju šumovite predele i tirkizno more.

Kavos je odličan izbor ako ste upravo u potrazi za destinacijom za letovanje na kojoj ćete moći da uživate u odmoru i svemu što pruža divna plaža. Ali i nezaboravnoj zabavi koja se nikad ne završava. Hiljade mladih svake godine odluči da ode na letovanje baš u ovom mestu. Oni znaju da ih tamo, sem predivnog mora, očekuju i dobar provod, brojni klubovi, barovi, restorani i diskoteke u kojima se žurke nikad ne prekidaju.

Iako ostrvo Krf predstavlja oazu za savršeni, letnji odmor i ima odlične uslove za letnji turizam, on se ponosi i svojim starim gradom Krf. U njemu se mogu videti uticaji sa Zapada. Međunarodni aerodrom i univerzitet, na kome se izučavaju istorija, muzika, jezik, bibliotekarstvo i arhiviranje, uz mnoštvo znamenitosti, Krf čine destinacijom koja je mnogo više od letovališta.

Grad Krf i čuveno ostrvo Vido nalaze se na listi fakultativnih izleta. To su nezaobilazna mesta svakog turiste.