Sunčev Breg

Sunčev breg je mesto koje nudi sjajnu zabavu. Sunčev Breg nije “tradicionalni“ bugarski mali grad već jedno od najpopularnijih odmarališta u Bugarskoj. Sunčev breg je nagrađivana lokacija poznata po odličnim klimatskim i ekološkim uslovima. Priroda je zaista jedinstvena, a prelepe arhitektonske građevine savršeni su dodatak. U ovom gradu je otvoreno više od stotinu hotela i hotelskih kompleksa od kojih možete da birate u kome ćete odsedati za vreme Vašeg letovanja u Sunčevom bregu, u Bugarskoj. Skoro svaki hotel ima dobro opremljenu plažu. Mnogi hoteli su otvoreni u istorijskim zgradama, ali postoje i potpuno nove konstrukcije koje nude ne samo udoban odmor, već i sve potrebne sadržaje za poslovne sastanke.

Najlepše plaže nalaze se na severnom delu ostrva. Prekrasna Stara planina nalazi se u neposrednoj blizini obale. Ovde se posetioci uvek mogu odmoriti od vrelog sunca i šetati živopisnim podnožjem. Većina istorijskih lokaliteta i starih zgrada nalaze se u južnom delu grada. Sa ove tačke gledišta naselje Nesebar je posebno zapaženo. Ovo je jedan od najstarijih delova Evrope, pa su se tako prva naselja na njenoj teritoriji pojavila pre više od pet hiljada godina. Među relikvijama prošlosti su preživeli fragmenti utvrđenih zidova koje su izgradili Tračani, nekoliko srednjovekovnih crkava i renesansnih zgrada. Nesebar je uvršten na listu svetske baštine, tako da je ovo pravi ponos Bugarske i Evrope.

Pored odmora na plaži i brojnih atrakcija, Sunčev breg je poznat i po svojim domovima zdravlja, gde svako može da se podvrgne pregledu i lečenju. Odmor uz zdravstvene beneficije pružit će turistima širok spektar sportskih aktivnosti, uključujući skijanje na vodi, ronjenje, jedrenje na dasci, biciklističke ture i moderne fitnes centre, teniske terene, košarkaške i fudbalske terene koji omogućavaju svima da pronađu aktivnost po svom ukusu.

Više o mestu

Prekrasan zabavni park Action, koji radi u odmaralištu, sjajan je za porodičnu posetu. Zauzima ogromnu teritoriju i posetiocima nudi više od 30 atrakcija. Postoje čak i neverovatno ekstremni. Vodeni park ima nekoliko prelepih bazena i posebnih bazena za decu. Možete uživati u prelepim fontanama i veštačkim vodopadima. Nedavno je tamo otvoren mali zoološki vrt posebno za mlade posetioce. Tamo žive poniji, koze, svinje i živina. Deci je dozvoljeno da hrane sve stanovnike zoološkog vrta.

U južnom delu odmarališta nalazi se popularni Luna Park Sunčev breg. Takođe služi kao odlično mesto za porodični odmor. Ovde možete provesti ugodan dan. Park nudi atrakcije za decu različitih uzrasta i veliko odmorište sa otvorenim bazenom. Gosti mogu da posete mali vellness centar, opremljen saunom i jacuzzijem, a zatim svrate u restoran ili bar. Luna Park je usredsređen na posetioce sa decom. U visokoj turističkoj sezoni zapošljava tim animatora.

Ljubiteljima istorijskih mesta obično se nudi uzbudljiva tura do drevnog grada Sozopol, koji je nekada bio velika grčka kolonija. Čitava teritorija grada smatra se pravim muzejom na otvorenom. Ovde na svakom koraku možete videti zanimljive građevine prošlih vekova. Ukupno je u istorijskom delu grada sačuvano oko 200 građevina podignutih na prelazu iz 18. u 19. vek. Tu je i izvrstan arheološki muzej, gde možete videti jedinstvene artefakte otkrivene u blizini.

Rezervat Ropotamo je još jedno veliko prirodno obeležje koje se nalazi u blizini Sunčevog Brega. Smatra se jednim od najlepših u Bugarskoj. Rezervat privlači putnike svojim divnim pejzažima. Možete sresti jelene i divlje svinje, srne, pa čak i medvede. U nekim lokalnim jezerima žive lepe vodene kornjače. Rezervat je poznat po raznolikosti vrsta ptica. Tokom tople sezone u Ropotamu, oni vode ne samo pešačke ture, već i divna putovanja duž reke vodenim tramvajem