Nea Skioni se nalazi na 120km od Soluna, na jugozapadnoj strani poluostrva Kasandra. Šarmanto i jedno od retkih preostalih tradicionalnih ribarskih mesta nudi veliki izbor ribljih restorana, taverni, starih uzerija. To je tradicionalno grčko turističko mesto, izgrađeno u oblasti očaravajuće prirodne lepote, gde posetioci mogu uživati u kombinaciji plivanja u prelepom moru i relaksirajućim šetnjama u okolnim šumama.

Prema Tukididu, Skioni su izgradili stanovnici Peloponeza kad su se vraćali iz Trojankog rata. Planinsko selo Tsaprani je preteča današnjeg Skionija. Od starog sela Tsaprani danas je ostala crkva Svetog Trojstva u kojoj se svake godine održava velika i veoma posećena tradicionalna gozba u čast predaka. Pored impresivne prirodne lepote, u Nea Skioniju vredi videti i crkvu posvećenu Devici Mariji, koja se nalazi 2 km od sela, a čije dekoracije potiču iz 16. veka. Na samo 2km od mesta se nalazi crkva Presvete Bogorodice iz 16. veka.

U uskim ulicama koje vode ka marini se nalaze ribarnice, marketi, apoteka, suvenirnice, prodavnice ribolovačke opreme, rent-a-car. Centar mesta je veliki trg-šetalište sa malim dečjim igralištem koji se prostire uz marinu. Smešten u podnožju brda Kasandre prekrivenih maslinjacima i borovom šumom, Nea Skioni nudi osećaj i ugođaj Grčke iz prošlih vremena. Luka koja se nalazi ovde je jedna od najvećih u ovoj oblasti.