Dasia

Dasia je malo turističko mesto na istočnoj obali ostrva Krf, udaljeno 12 km od glavnog grada i 13 km od aerodroma. Ovo turističko mesto nosi ime po obilju zelenila u zaleđu koje zahvata predeo od brda pa do same plaže. Reč „dasos“ na grčkom označava šumu. Mesto je pravi izbor za letovanje ako ste u potrazi za odmorom, suncem i plažama. Dasia ima mnogo restorana, taverni, kafića, barova, supermarketa, različitih prodavnica i suvenirnica, rent-a car agencija, lepu šljunkovitu plažu, sa prelepim šetalistem uz more, bujnom vegetecijom i sportovima na vodi.

Jedno je od prvih naselja na ostrvu koje je dobilo status odmarališta. Za turiste avanturističkog duha postoji mogućnost iznajmljivanja bicikala i organizovanja biciklističkih tura do planine Pantokrator. Na dvadesetak minuta vožnje u Agios Ioannisu nalazi se Aqualand – aqua park sa bazenima, toboganima, igralištem i dodatnim sadržajima.

U samom gradu ima restorana, picerija, kafića i barova, supermarketa i malih igrališta za decu. Dassia nažalost ne može ponuditi uzbudljiv noćni provod pa je preporuka obližnji Ipsos koji je udaljen 2 km, a obiluje barovima i klubovima. To je prilično malo mesto i prodavnice, kafići i restorani su nanizani duž obalnog puta. Duž šetališta naići ćete na veliki broj barova, taverni, kafea i prodavnica. Dasia je kosmopolitsko mesto, koje ljudi uvek iznova posećuju zahvaljujući predivnom moru, plaži i suncu.

Plaža je peščano-šljunkovita sa šetalištem dugim oko 3 km. Uređena je sa ležaljkama i suncobranima i nagrađena je Plavom zastavicom. Sastoji se od nekoliko uvala. Smatra se idealnom za porodice sa decom zbog postepenog ulaska u vodu. U središnjem delu plaže se nalazi platforma na vodi gde su usidreni brodići namenjeni za krstarenja do obližnjih plaža. U zaleđu plaže ima drveća koja obezbeđuju prirodni hlad. Na južnom kraju plaže su dva hotela Dassia Chandris i Corfu Chandris, dok je na severnom kraju veća koncentracija barova na plaži. Sa plaže se pruža predivan pogled ka manastiru Pantokrator.