Siviri je manje mesto smešteno na zapadnoj strani poluostrva Kasandra, preko puta Polihrona, na 85 km udaljenosti od Soluna i na 8 km od Kalitee. U mestu postoji duga peščana plaža i izobilje četinarske šume, zbog čega se Siviri smatra vazdušnom banjom. Na samom ulasku u mesto Siviri nalazi se super market Masutis. Tik uz obalu proteže se popločano šetalište i iznad njega red hotela, taverni, kafića.

Slavu Siviriju, doneo je Kasandra festival, koji se održava svake godine u julu i avgustu, u amfiteatru nedaleko od mesta. Ovo malo, mirno mesto, u vreme održavanja festivala, pretvara se u ozbiljno turističko mesto. Festival se održava već 22 godine i na njemu su nastupali neki od čuvenih svetskih umetnika. Pored odličnih koncerata, ovde se održavaju i pozorišne predstave za odrasle i predstave za decu. U vreme trajanja festivala čitavo mesto postaje mesto događaja. Na košarkaškom terenu se održavaju raznorazni događaji. Predstave za decu i pozorište senki samo su deo dešavanja. Kafići postaju mesto održavanja izložbi i alternativnih pozorišnih predstava, a plaža postaje odlično mesto za žurku.

Gosti sa boljom kondicijom mogu otići u dužu šetnju i posetiti crkvicu Svetog Nikole. Do nje vodi idiličan put kroz šumu. Prelepi prizori koje doživite u ovoj šetnji, ostaće Vam zauvek urezani u pamćenju.  Crkvica i mesto na kojem je izgrađena, može postati inspiracija za Vaše najlepše životne trenutke. Večeri u Siviriju su začinjene najlepšim zalascima sunca na čitavom Halkidikiju.

Naročito vredi iskoristiti priliku i posetiti crvku posvećenu Panagia Faneromeni sa neverovatnom legendom o nastanku,  romantični gradić Afitos i uzbudljivu Kaliteu. Na samo 27 kilometara od Sivirija nalazi se i banja Agia Paraskevi. Banja se nalazi na samoj obali i ima otvoreni i zatvoreni bazen sa toplom morskom vodom. Odlicna je za reumatska oboljenja, kozna oboljenja, uroloske I ginekoloske probleme