Nea Roda je malo ribarsko mesto na severu Atosa. Nea Roda je izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, i na 115km od Soluna. Sa obliližnjeg brda pruža se neverovatan pogled na mesto i zaliv Akintoš. U Nea Rodi postoji veliki broj arheoloških nalazišta, koja svedoče o brojnim istorijskim događajima, koji su se odigrali na ovim prostorima.

Nea Roda ima sve preduslove za kvalitetan turistički odmor. Zlatni pesak, široke peščane plaže sa plavom zastavicom, i tirkizno more obećavaju opuštajući odmor. Bujna vegetacija koja se pruža do same obale, prelepo uređena dvorišta kuća i odlična mesta za kampovanje učiniće  letovanje jedinstvenim.

U Nea Rodi postoji sve što je potrebno za jedno pravo i opuštajuće letovanje – doktor, apoteka, benzinske pumpe, supermarketi, podavnice suvenira, kafići i grčke taverne sa morskim specijalitetima Takođe, tu su i zanimljiva susedna mesta Jerisos, Uranoupolis i prelepo ostrvo Amouliani.

Nea Roda se preporučuje za sve one koji vole mirniji porodični odmor, bez velike gužve na plaži. Ovde takodje možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj.

Plaže Nea Roda

Plaža mesta je peščana, sa laganim ulaskom u vodu, i na plaži nema nešto mnogo zelenila. Ima dovoljno kafića i beach barova, kao i neuredjenog dela plaže. Najbliže mesto Nea Rodi je jerisos, na nekoliko kilometara udaljenosti, gde se nalazi lekarska ordinacija i supermarket Lidl.

Južno od mesta je plaža Komitsa, gde se nalazi neveliki broj luksuznih vila. Severno od Nea Rode je beach bar Wet Dreams, dovoljno popunjen tokom sezone.