Herceg Novi

Herceg Novi se nalazi između najviše planine dinarskog masiva, Orjena (1.895 m) i ulaza u jedan od najlepših zaliva sveta, Boku Kotorsku. Herceg Novi nazivaju gradom sunca i zelenila, i to s razlogom. Ukoliko zamišljate tradicionalno letovanje Herceg Novi je, sa preko 200 sunčanih dana godišnje pravi izbor. Odmor uz sunčanje i more i šetnju pokraj obale je zagarantovan, ali ovaj zanimljiv grad Crne Gore nudi još atrakcija za turiste. 

Herceg Novi je poznat po divnoj mediteranskoj arhitekturi, po bogatom zavičajnom muzeju, naučnoj biblioteci, umetničkoj galeriji, pravoslavnoj crkvi Sv. Aranđela, šetalištu pored mora… Jednostavno grad koji pruža široku lepezu mogućnosti i zadovoljava sve ukuse. 

Nekadašnje tvrđave Forte mare, Španska tvrđava i Kanli kula služe kao letnje pozornice, na kojima se odvijaju programi tradicionalnih filmskih i pozorišnih festivala.Ovde ujedno rastu i vrlo retki primerci cveća i ukrasnog bilja. 

Letovanje u Herceg Novom iskoristite za obilazak najlepših delova ovog grada. Najlepši park je Savinska dubrava. Čuveni manastir Savina poznat je i kao “pravoslavna duša Boke Kotorske”. Herceg Novi je poznat i kao karnevalski grad, pa se može desiti da prisustvujete atraktivnim manifestacijama.

Više o Herceg Novom

Za one koji od letovanja očekuju mogućnost izbora i različite plaže Herceg Novi je odlična opcija. Na raspolaganju će vam biti gradske i prigradske plaže, peščane, šljunkovite, betonske, stenovite…  Bez obzira na to koji tip preferirate, plaže u Herceg Novom će sigurno odgovarati vašem ukusu, a uz Jadransko more ćete se osvežiti tokom vrelih dana, i  zasluženo odmoriti od obaveza.

Kada je u pitanju Herceg Novi smeštaj koji se nudi odgovara svim kriterijumima putnika. Možete izabrati smeštaj na bazi polupansiona, kao i boravak u luksuznim hotelima. Leto se bliži, pa preporučujemo da željene aranžmane rezervišete što pre! Ukoliko ste odlučili da posetite Herceg Novi leto će biti još jedna prilika da se uverite u to da je letovanje u Crnoj Gori odličan izbor.

Uz letovalište kao što je Herceg Novi Crna Gora svake godine predstavlja atraktivnu destinaciju za turiste. Lepe plaže i odlična ponuda kafića i klubova su razlozi zbog kojih je letovanje u Herceg Novom uvek dobar izbor.