Olympic beach

Olympic Beach je letovalište u istočnom delu regionalne jedinice Pieria u Grčkoj. Nalazi se u smom podnožju planine Olimp. Plaža ovog letovališta je samo jedan deo Olimpske regije koja se pruža obalom Egejskog mora. Celokupna plaža prekrivena je peskom. S obzirom na blizinu planine Olimp klima u ovom letovalištu je izuzetno prijatna. Letovalište ima ne više od 350 stanovnika.

Rastojanje od Olympic beach-a do Paralije iznosi dva kilometra a redovno ga u toku dana prelazi mali turistički voz. Udaljenost od letovališta do grada Katerini iznosi 6 km. Do Soluna i medjunarodnog aerodroma “Makedonia” (Thessaloniki Interantional Airport “Macedonia) ima 70 km. Do samog aerodroma se može doći redovnom direktnom autobuskom linijom.

Sadržaji koji se nude su tako koncipirani da odgovaraju svim generacijama posetilaca. Nalazi se tu nekoliko parkića sa igralištima za najmladje, tu je takodje i jedan broj lepih savremenih kafića, restorana i taverni, i na šetalištu par radnjica. Marketi su izuzetno dobro opremljeni i snabdeveni, domaćini Grci su izuzetno ljubazni, pažljivi i predusretljivi, a sporazumevati sa njima se može i na engleskom i srpskom. Postoji pešačka zona u centru, a u ulicama se nalaze razne prodavnice i butici.

Paralija i Olimpik Bič su u suštini dva mesta spojena velikom peščanom plažom a koja se prostire celom dužinom izmedju ova dva turistička mesta. Oko plaže u Olimpik Biču ima puno parkova sa toboganima i ljuljaškama. U neposrednoj blizini plaže nalazi se savremena diskoteka. Plaža je široka i prostrana sa igralištima za odbojku i fudbal. Osnovni rekviziti za plažu, suncobrani i ležaljke se ne zakupljuju, njih ćete dobiti na korišćenje odmah čim naručite piće. Odmah po izlasku iz Olimpik Biča u pravcu prema Paraliji nailazi se na hotel Edem i u njemu se nalazi bazen. Ulaz na bazen je slobodan i za one koji nisu gosti ovog hotela a dozvolu za kupanje imate čim poručite jedno piće.