Port El Kantaoui

Port el Kantaoui se nalazi  6 km severno od Soussea. Građen je od 1979. godine kao velika turistička zona oko prelepe marine u kojoj istovremeno može da se usidri preko 300 jahti. Arhitektura, iako moderna, oslanja se na tradicionalnu arhiktekturu Tunisa, sa belim kućama ukrašenim tirkiznoplavim vratima i prozorima. Hoteli su građeni u istom stilu I protežu se uz blistavo čisto more, na peščanim plažama sve do grada Soussea. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je tokom godina postao omiljena destinacija kako za porodični odmor, tako i za odmor mladih.

Port je uređen i čist, potpuno prilagođen turistima, sa puno zelenila i cveća, idealan za šetnje. U marini se nalazi veliki broj prodavnica, kafića, restorana i čuvena fontana sa svetlosno – muzičkom koreografijom. Taksijem ili lokalnim prevozom se lako i brzo stiže do Soussea, ali i do Hergle, malog berberskog sela sa nekoliko odličnih restorana i poslastičarnica i očuvanim lokalnim načinom života.

Sa obližnjim Soussom je povezan lokalnim prevozom. Malo dalje nalazi se i Hergle, šarmantno berbersko selo koje je sačuvalo svoj nekadašnji izgled i u kome se nalazi nekoliko jako dobrih restorana. Osim golfa i ostalih aktivnosti i ovde možete iznajmiti i jahati kamilu. Postoje i organizovane shopping ture, a možete obići i ostatke drevne Kartagine ili provesti noć u Sahari.

Glavna plaža je peščana i proteže se severno od marine. Druga poznata plaža je Boujafar i nalazi se negde na pola puta između Port el Kantauia i Soussa. U svakom trenutku možete turističkim brodićima stići do malo zabačenijih plaža. Najpoznatije plaže su plaža hotela Hannibal Palace, a na 2 kilometra od grada nalaze se plaže Sol Selima i Melia El Mouradi.