Golden beach

Golden Beach je slikoviti zaliv sa jednom od najlepših plaža na ostrvu Tasos. Pruža se u dužini od oko jednog kilometra. Nalazi se na oko 10 kilometara udaljenosti od glavnog grada Limenasa. Ovu čarobnu uvalu zapljuskuje kristalno čista voda a sam ulaz u vodu je postepen i veoma komforan i za starije i za decu.  Beli pesak i tirkizno plava boja mora zasigurno će Vas impresionirati svojom lepotom. Mesto je idealno za porodični odmor kao i za sve one koji žele da se pohvale da su letovali u mestu koje podseća na ona mesta sa razglednice. Plaža je kompletno uredjena a u njenoj okolini je poslednjih nekoliko godina niklo čitavo naselje sa modernim hotelima, apartmanima i privatnim kućama.

Plaža pruža i mogućnost bavljenja mnogobrojnim sportovima na vodi. U neposrednoj blizini apartmana nalaze se market, rent a car agencija, taverna, kafe-barovi i sve ono što je potrebno da uživate u vašem odmoru.

Više o Golden beach-u

Plaža na Golden beach sasvim sigurno ima sve što je potrebno da turisti na njoj provedu zaista lepe trenutke. Prekrivena je finim sitnim peskom, zlataste boje. Golden beach važi za idealnu opciju za porodice sa decom, kao i za neplivače. Ulazak u vodu izuzetno je dugačak i postepen. Svi oni koji zaista žele da plivaju moraće kroz plićak da prošetaju pedesetak metara, nakon čega je more nešto dublje.

Što se tiče opremljenosti, slobodno možemo reći da na ovoj plaži ima svega što posetiocima može da zatreba. Tu su ležaljke i suncobrani koji se mogu iznajmiti, odnosno koristiti. Princip je u gotovo svim lokalima isti kao i u većem delu Grčke, a što znači da turisti moraju naručiti jedno ili pak dva pića, kako bi potpuno besplatno dobili na korišćenje jedan suncobran i dve ležaljke. Baš zbog dužine i prostranosti, Golden beach ima i delove na kojima posetioci mogu koristiti sopstvene peškire i suncobrane. Tu su i tuševi, a na raspolaganju su i kabine za presvlačenje. Na samoj plaži postoji veliki broj ugostiteljskih objekata koji osim pića imaju i bogatu kulinarsku ponudu.

Zahvaljujući svetloj boji peska, plažu odlikuje gotovo karipska boja mora, a 2004. godine su joj nadležne institucije Evropske Unije dodelile “Plavu zastavicu”. Pored mogućnosti da se okušaju u različitim vodenim sportovima, turisti koji odluče da posete Golden Beach će moći da uživaju i u talasima, po kojima je svakako ona poznata. Talasi ipak nisu naročito veliki, budući da je plaža smeštena u zalivu, a i ima prilično dugačak plićak.

Inače je ova plaža smeštena u neposrednoj blizini jedne od atrakcija tog dela ostrva. Iskoristite priliku i posetite svima već poznato selo Panagia. Selo se nalazi na svega par kilometara udaljenosti. 15.-og avgusta se proslavlja Velika Gospojina u ovom mestu.