Makedonija letovanje

Makedonija letovanje kao letnja destinacija može se pohvaliti gradom Ohridom i nadaleko poznatim Ohridskim jezerom. Ohrid se nalazi na krajnjem jugu Severne Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana. To je najstarije jezero na Balkanu. Grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Na našem tržištu nekada popularna, a u poslednje vreme zaboravljena destinacija.

Makedonija letovanje – Ohridsko jezero i grad Ohrid, okruženi su visokim planinama i nalaze se skoro na 700 metara visine, ali posetilac se oseća kao da je na moru, u najmanju ruku u nekom morskom zalivu. Zapravo se nalazi na jednom od najvećih, najstarijih i najdubljih evropskih jezera. Bilo da se radi o putovanju za porodice, romantičnom putovanju za dvoje ili kada je u pitanju produženi vikend, mnogi vole da provedu odmor na Ohridskom jezeru, ali isto tako je Ohrid mnogima neizostavna tačka na putu do Grčke obale. Stari grad Ohrid podseća na primorski grad. Uske ulice, kaldrma i pogled na veliku vodu. Negde se još mogu naći obrisi tipične balkanske arhitekture s otomanskim uticajem. Pri dnu grada su restorani, korzo, prodavnice, ali sve ih je manje kako se penjete ka Samuilovoj tvrđavi.

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Izleti i niske cene vanpansionske potrošnje su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. Letovanje u Makedoniji je zato pravi izbor za sve koji žele dobar provod po nižoj ceni.

Više o Ohridu

Makedonija letovanje – Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost. Današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta.

Manastir Sveti Naum Ohridski,  svetinje i religijski kompleksi vredni divljenja, sa prizorima svetlucanja ohridskih bisera jedinstvenih na svetu. Savršeni ambijenti za sve ljubitelje fotografija i video snimaka za postove na društvenim mrežama uz prelepe zalaske sunca na plaži Ohrida. Makedonija letovanje – Putovanje do Ohrida je i prilika za produhovljenje u manastiru Sveti Naum ali i “sudar” sa novim, modernim Skopljem uz tračak tradicije i duha grada kojeg smo uvek voleli.

Naša preporuka je da svakako posetite Makedoniju. Pogledajte našu kompletnu ponudu aranžmana za letovanje na najlepšim turističkim destinacijama.

Više o Makedoniji možete pogledati na linku.

Kompletnu ponudu za letovanje u Makedoniji možete pronaći ovde. Za letovanje u Makedoniji pripremili smo vam ponudu ponudu apartmanskog i hotelskog smeštaja.