TEMISVAR Jednodnevni izleti

Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog naroda. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca, a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje, a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. U novijoj istoriji poznat je kao grad u kome je počeo ustanak koji je doveo do sloma rečima diktatora Nikolae Čaušeskua. Nekada iza „Gvozdene zavese„ a danas dvadeset dve godine kasnije Temišvar je moderan grad.

DATUM SPECIJALNA CENA
25.06.2022.-SUBOTA 2.200 rsd
Cena je sa polaskom iz Preljine, Kraljeva, Kragujevca.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 

Polazak iz Preljine oko 01:00h, iz Kraljeva u 01:45h.Nastavak puta ka Kragujevcu, ulazak putnika 02:30h. Vožnja do granice i zadrzavanje na granicnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema, te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine; Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve. Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vreme za individualnu šetnju ili individualni obilazak tržnog centra “Lulius Mall” i oko 18h polazak za Kraljevo/Preljinu. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom A/C
  • usluge vodiča tokom celog putovanja
  • troškove organizacije izleta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA:

  • 100% prilikom rezervacije.
  • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
  • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika .
  • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika
  • Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
  • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja
Rezerviši smeštaj