Agios Nikitas

Za Agios Nikitas kažu da je jedno od najlepših letovališta na Lefkadi. Nalazi se oko 12 km od glavnog grada Lefkade na severo zapadu ostrva. U glavnoj ulici u mestu je zabranjen saobraćaj tako da se ona u isto vreme koristi i kao šetalište preko kojeg se stiže od plaže do magistrale. Samo naselje je ušuškano oko zaliva u prelepoj oblasti punoj maslinjaka i očaravajućih pejzaža. Bujna zelena brdašca i bele stene su u savršenom skladu. Iz luke se pogled pruža na beskrajno Jonsko more i mistične vrhove planine Epirus, koji se naziru u daljini.

Lokalne pogodnosti ovog mesta uključuju taverne sa svežom ribom, restorane, kafe barove, mini supermarkete, prodavnice suvenira, rent-a-car, autobusku stanicu i prelepu crkvu svetog Nikite. Sve ovo možete naći na šetalištu poplčanom kamenjem. Sa šetališta se pruža zadivljujući pogled na beskrajan jonski horizont sa kristalno čistom vodom i živopisnim peščanim plažama.

Plaža je veoma pogodna za porodice sa malom decom i starije osobe. Sa leve strane plaže nalazi se pećina kroz koju možete plivati i proći dvoranom stena, a zatim stići do malene peskovite plaže na kojoj se možete odmoriti. Kafe-barovi u mestu su „Vaptains Corner“, „On the rock“ i „Gonia“ nude veliki izbor grickalica, pića i koktela. Možete posetiti i prestonicu ostrva, koja se nalazi na samo 12 minuta vožnje, u kojoj vam je dostupan širi spektar kafića, restorana i barova sa bogatim noćnim životom.

Agios Nikitas je samo jedno od brojnih mesta idealnih za odmor koje Lefkada ima da ponudi.