Krakov

Poljska

KRAKOV SA POSETOM BUDIMPEŠTI

Termin putovanja 29.12.2019.-03.01.2020.

Proverite zašto je ovaj grad nekada bio prestonica Poljske. Grad odiše energijom, mladošću i jedan je od većih univerzitetskih centara u Evropi. Izuzetno niske cene i veliki broj studenata u ovom gradu (negde polovina od ukupnog broja stanovnika grada) govore sve o provodu koji možete priuštiti ovde. Pored izuzetnog provoda Krakov i uopšte ovaj deo Poljske je bogat kulturnim i istoriskim nasleđem. Gradske vlasti u Krakovu izdvajaju velika sredstva za samu novogodišnju noć i već je praksa da se doček organizuje na centralnom gradskom trgu a nacionalna televizija Poljske predhodnih godina u novogodišnjoj noći prenosi uživo upravo doček sa ovog trga. Veliki broj istorijskih ličnosti iz sveta  nauke i umetnosti vode poreklo ili su svoj radni vek proveli u ovim krajevima. Krakov je dom čuvenog Jangeloskog univerziteta čiji je osnivač Kazimerz Veliki i čije osnivanje datira daleke 1364.godine čime  ga svrstava u najstarije univerzitete Evrope odmah iz univerziteta u Pragu.  Sakralni objekti koji datiraju iz 13.veka ostaviće vas bez daha i uvesti u jedno posebno stanje duha koje karakteriše ovaj grad. Stare gradske zidine, centralni gradski Trg, trgovački centar Sukjenice u prvom kontaktu sa gradom ostaviće poseban utisak a kada se popnete na brdo Vavel osetićete zašto se ovaj grad naziva gradom kraljeva. Tvorevine iz prošlosti dostojne našeg divljenja, ta spoljašnost, ta istorija, fasada, taj pejzaž, taj gostoljubivi čin naroda jesu najlepša vizit karta Krakova.  Zato se u ovaj grad ljudi rado vraćaju i prenose najlepše impresije koje ih vezuju za ovaj grad. Da li će tako biti i sa vama?  

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

IME OBJEKTA: VRSTA SOBE: POLAZAK NIŠ POLAZAK BEOGRAD POLAZAK NOVI SAD
Hotel Campanile 3*, Noćenje sa doručkom 1/2 soba 175 € 165 € 165 €
Hotel Krakowiak DS, Noćenje  1/2 soba 135 € 125 € 125 €
Hostel Babilon, Noćenje  1/2 soba 125 € 115 € 115 €
1/3 apartman 120 € 110 € 110 €
1/4 apartman  115 € 105 € 105 €


PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan POLAZAK

Sastanak grupe na dogovorenom mestu u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Srbije, Mađarske i Slovačke.

2 dan KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Smeštanje u hotele/hostele. Obilazak grada u pratnji vodiča (centralni gradski Trg , brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem , stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkva Sv. Marije, Cvetna vrata, stare gradske zidine, opasni Zmaj pod Vavelom, ulica Florianska).. Fakultativni odlazak u neku od diskoteka u Krakovu – Welcome Krakov party...Noćenje

3 dan KRAKOV

Fakultativni obilazak Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata i obilazak koncentracionog logora Birkenau gde je sniman film Šindlerova lista. Povratak u Krakov. Zagrevanje za novogodišnju noć- Odlazak fakultativno na doček u neki od najboljih klubova Krakova.

4 dan KRAKOV

Slobodan dan za razgledanje grada i individualne aktivnosti. U toku dana mogućnost fakultativnog razgledanja Jevrejske četvrti u pratnji lokalnog vodiča. Fakultativni odlazak u neku od diskoteka u Krakovu – Krakov party...Noćenje

5 dan KRAKOV - BUDIMPEŠTA

Prepodnevni Fakultativni obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Podzemno jezero na dubini od 100m, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Povratak u Krakov i napuštanje soba. Polazak za Budimpeštu oko 15h. U kasnim večernjim satima stižemo na dokove Budimpešte gde ćete moći da fakultativno prisustvujete žurci na brodu. Bilo da ste zaljubljenik u arhitekturu ili party manijak svakako ćete biti oduševljeni krstarenjem Dunavom uz odlične muzičke vibracije. Posle žurke nastavak putovanja za Beograd. 

6 dan BEOGRAD

Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama.

- Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.

- Tri noćenja sa uslugom iz tabele u izabranom hotelu/hostelu/apartmanima iz ponude, 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Fakultativne izlete (obilazak Aušvica, Obilazak Vjeličke, Fakultativne žurke u Krakovu, Repriza Nove Godine u Budimpešti, Obilazak Jevrejske četvrti) ,

- Putno - zdravsveno osiguranje

- Individualne troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovina

Depozit 2000,00 RSD prilikom rezervacije, II rata 3000,00 RSD mesec dana nakon prijave ostatak najkasnije do 15.decembra 2019.godine (Obračun se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije banke na dan uplate) 

- Čekovi građana

Mogućnost plaćanja u ratama do 01.Marta 2020.

NAPOMENA:

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.

U smeštajne objekte se ulazi najranije od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska što zavisi isključivo od smeštajnih objekata a dešava se kod velikih smena kada grupe broje više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti i cena nekih sadržaja, jer isključivo zavise od politike smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, frižider, fen, Wi-Fi,  TV, klima uređaj...).

Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.

Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive.

OTP 62/2011

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Babilon hostel Krakov - Hostel senalazi u Krakovu, 5 minuta vožnje od centra (2.5km). Nudi sobe s besplatnim bežičnim pristupom internetu i kuhinjom. Sve sobe u hostelu Olimp imaju kuvalo za vodu i posuđe. Svaka ima radni sto sa posebnim ili deljivim kupatilima. Gosti imaju pristup potpuno opremljenom kuhinjom sa električnim štednjakom i sudoperom. Osoblje i recepcija je na raspolaganju 24 sata dnevno. 

Hotel DS Krakowiak* Krakov - nudi dvokrevetne sobe i 24-časa otvorenu recepciju. Svaka soba je opremljena TV-om i poseduje kupatilo. Takođe tu je i besplatan parking za one koji dolaze sopstvenim prevozom. Nalazi se u blizini Olimp hostela i na 7 min. vožnje prevozom od centra grada (3.1km). www.youtube.com/watch?v=DqT-dl7ygTQ

Hotel Campanile Krakovia - Osetite atmosferu starog grada Krakova - je sjajan hotel koji se nalazi u strogom centru grada na 5 min hoda od centra Krakowa. Hotel nudi 106 izuzetno prostranih i udobnih soba sa novim krevetima i madracima: Na raspolaganju su sobe za dve osobe sa francuskim ležajem (160 x 200 cm) i dvokrevetne sobe sa dva kreveta (90 x 200 cm). Površina sobe je oko 20 m2, i pruža udobnost. Sve sobe imaju klima uređaj, kupaonicu s tušem ili kadom, veliki radni sto sa čajem. Sve Sobe poseduju TV i Wi-Fi internet. Doručak je uključen u cenu www.campanile-cracovie.pl/en

Tutti Frutti Hostel Krakov - koji je godinama dobijao ocenu za najbolji hostel u Poljskoj a i šire. Sjajno osoblje i sama lokacija učiniće vam boravak u Krakovu jako prijatnim. Smešteni ste bukvalno u "Knez Mihajlovoj" Krakova na dva minuta od centralnog gradskog trga. Na raspolaganju su vam višekrevetne sobe 1/3, 1/5, 1/6, 1/8, 1/10 sobe kao i apartmani. Doručak uključen u cenu. tuttifruttihostel.com/