Sadržaji objekta:

Bazen
Klima
Televizor
Internet
Roštilj
Parking
Lift
Dozvoljeni ljubimci
Terasa
Sef
Wellness & Spa
Recepcija
OHRID
Makedonski biser

Ohrid je grad – spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava).

Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka.

 • ND
TERMIN HOTEL CENA CENA IZ NISA I LESKOVCA
06.06.-10.06.2024.
12.07.-16.07.2024. HOTEL 3* 85 € 80 €
06.09.-10.09.2024. HOTEL 4* 99 € 95 €
03.10.-07.10.2024.

Cena je sa polaskom iz Preljine, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan– PRELJINA

Polazak iz Preljine oko 21h. Vreme polaska moze biti korigovana zbog uslova na putu I granicnim prelazima u tom terminu. Putnici ce biti obavesteni dva dana pre putovanja o tacnim satnicama.  Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

 

2.Dan -OHRID

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar… ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “SILEKS 4* ili hotel Prestol 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero (4 km od centra grada).  Slobodno vreme . Noćenje.

 

3.Dan – OHRID – VEVCANI-STRUGA (fakultativno) – OHRID

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (Oko 09:00h). Voznja prema Vevcanima. Obilazak znamenitosti I slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge I krace zadrzavanje. Povratak do centra Ohrida I slobodno vreme ili odlazak na krstarenje jezerom-fakultativno.Uzivanje u pogledu I fotografisanje sa vode.  Odlazak u hotel.  Noćenje.

 

4.Dan -OHRID – MANASTIR SVETI  NAUM I BILJANINI  IZVORI (fakultativno)-   KRALJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet  manastir Sv. Nauma. Obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero,  okolne planine i izvor i crkva Svete Petke.  Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpleksu Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Kraće slobodno vreme za kafu ili neki makednonski specijalitet. Po povratku obilazak Biljaninih izvora, a nakon toga kraće slobodno vreme u centru Ohrida do polaska. Oko 17 časova povratak za Srbiju.

 

5.Dan – PRELJINA

Dolazak u Preljinu  u ranim jutarnjim časovma.( oko 02h) .Kraj puta.

DOPLATA za polazak iz:

 • Užica 15 €(transfer do Preljine),
 • Požege 13€ (transfer do Preljine),
 • Kragujevac 10 € (transfer do Mrcajevaca).
 • Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

– prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)

– smeštaj u hotelu Silex 4* ili hotelu Prestol 3* u  1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa  doručkom,

– panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča

– usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja

– troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

– putno zdravstveno osiguranje

– individualne troškove

– fakultativne izlete

 

FAKULTATIVNI IZLETI

-Odlazak do svetog Nauma i Biljaninih izvora 15 € (minimum 25 osoba)-deca do 12 godina 10€

– Obilazak Vevcana I Struge  15€, cena za decu  10 € (minimum 25 osoba)

-Krstarenje 10 €

 

POPUSTI ZA DECU

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).

*Deca do 12 godina  ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.

 

DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU

*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €

*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €

*Doplata za jednokrevetnu sobu 20 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

– 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.05. 2024. godine (čekovi se deponuju u agenciji   prilikom rezervacije – svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

* Raspored sedenja pravi agencija uzimajući u obzir vreme uplate, starija lica , porodice sa malom decom, trudnice. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €.

* Nema umenjenja cene za sopstveni prevoz.

* Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

* Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

* Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja. Takođe, ne sme svojim neadekvatnim ponašanjem uznemiravati druge putnike, ometati vozače i pratioca u poslu ili ugrožavati realizaciju programa putovanja. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).

* Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

* Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

* Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

HOTEL „SILEKS“ ★★★★
 • Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan.
 • On poseduje privatnu plažu, veliki bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima.
 • U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića.
 • Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su vam na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal.
 • Takođe možete uzeti učešća i u raznovrsnim programima aktivnosti, uživati u koncertima ili se počastiti masažom.
 • Centar Ohrida je udaljen 4 km, a ohridski aerodrom 10 km.

HOTEL „PRESTOL” ★★★

Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 5 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom  i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef,  mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski).

Rezerviši smeštaj