Solun

Grčka

SOLUN - METEORI

Termin putovanja 30.12.2019.-03.01.2020.

Mnogo je onih koji hvale lepote ovog grada, poznatog kao "Most zaliva Termaikos" (Solunskog zaliva). Jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Sam Solun se veoma razlikuje od Atine naglašenim istočnjačkim uticajem, noćnim životom, restoranima i uzerijama, prodavnicama odeće, obuće i nakita, gradskim pijacama i ogromnim brojem spomenika iz perioda Vizantije.
Drugim rečima, moglo bi da se kaže da je reč o izuzetnom i nesvakidašnjem gradu na raskrsnici istoka i zapada, koji zbog obilja vizantijskih spomenika nazivaju grčkom Ravenom Ili grčkim Konstantinopoljem. Sa 740.000 stanovnika, glavni je grad severne Grčke i cele regije - egejske Makedonije, kao i kulturni, prosvetni, industrijski, finansijski i administrativni centar ovog dela zemlje. Razvio se u zaleđu poluostrva Halkidiki, u prostranom solunskom polju, u severoistočnom delu Solunskog zaliva. Sam grad je polukružno sagrađen duž obala zaliva na obroncima brda Kedrinos.

Preuzmi PDF

 Cenovnik 2019/2020

IME OBJEKTA: VRSTA SOBE: POLAZAK NIŠ POLAZAK BEOGRAD POLAZAK NOVI SAD
Hotel Anessis 3* Noćenje sa doručkom 1/2 soba 130 € 130 € 140 €
1/3 soba 120 € 120 € 130 €
Hostel Thestday Najam  1/2 soba - zajedničko kupatilo  105 € 105 € 115 €
1/4 soba - zajedničko kupatilo 100 € 100 € 110 €
1/6 soba - zajedničko kupatilo  95 € 95 € 105 €
1/8 soba - zajedničko kupatilo  90 € 90 € 100 €
1/2 soba - privatno kupatilo  115 € 115€ 125 €
1/3 soba - privatno kupatlo  110 € 110 € 120 €


PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan POLAZAK

Polazaka autobusa iz Beograda 29.12. nakon ponoći. Noćna vožnja preko Srbije i Severne Makedonije uz planirane pauze za odmor i granične formalnosti. Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Smeštanje u hotele/hostele. Fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča ( Aristotelov trg, Bela kula, Spomenik Aleksandru Makedonskom, Crkva Svete Sofije, Galerijusova palata i slavoluk - Kamara, Rotonda, Crkva Svetog Dimitrija). Nakon ture slobodno vreme za uživanje i šoping. U večernjim časovima fakultativna poseta klubovima u Solunu – Welcome party

2 dan SOLUN

Fakultativni izlet do Meteora. Vožnja kroz klanac Tempi i nastavak puta do Kalambake i obilazak radionice ikona. Potom nastavak do manastira Veliki Meteori. Jedan od šest, a ujedno i najveći manastir Meteora, građen je sredinom četrnaestog veka, a kao jedan od dvojice osnivača pominje se Jovan Uroš Nemanjić, odnosno monah Joasaf. Obilazak manastirskog kompleksa i slobodno vreme. Nakon izleta povratak u Solun i priprema za novogodišnje veče. Zagrevanje i odlazak u neki od poznatih klubova u Solunu – New Year Party.

3 dan SOLUN

Slobodan dan za razgledanje grada i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima warm up party u nekom od poznatih barova u Solunu a u večernjim časovima repriza nove godine u Solunu. Noćenje

4 dan SOLUN

U jutarnjim časovima napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog obilaska Zejtenlika - groblja srpskih vojnika iz I svetskog rata. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Severne Makedonije i Srbije.

5 dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Tri noćenja sa uslugom iz cenovnika u izabranom hotelu/hostelu/apartmanima iz ponude, 

- Prevoz na relacijama prema programu turističkim autobusima, 

- Gradsku taksu 1.5eur po sobi po danu ,

- usluge turističkog vodiča – pratioca,

- troškove organizacije i vođenja programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja,

- Fakultativne izlete (obilazak Soluna pešačka tura, Obilazak Meteora, Fakultativne žurke u Solunu, Obilazak Zejtenlika)   

- individualne troškove putnika.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovina

Depozit 2000,00 RSD prilikom rezervacije, II rata 3000,00 RSD mesec dana nakon prijave ostatak najkasnije do 15.decembra 2019.godine (Obračun se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije banke na dan uplate) 

- Čekovi građana

Mogućnost plaćanja u ratama do 01.Marta 2020.

NAPOMENA:

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.

U smeštajne objekte se ulazi najranije od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska što zavisi isključivo od smeštajnih objekata a dešava se kod velikih smena kada grupe broje više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti i cena nekih sadržaja, jer isključivo zavise od politike smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, frižider, fen, Wi-Fi,  TV, klima uređaj...).

Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.

Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive.

OTP 62/2011

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

HOSTEL THESTAY

Novootvoreni hostel koji svojom udobnošću i ambijentom predstavlja više od hostela a nalazi se u centru grada na 900m od centralnog gradskog trga. Na raspolaganju su vam višekrevetne sobe 1/2, 1/4, 1/6, 1/8 za zajedničkim kupatilom ili 1/2 i 1/3 sobe za privatnim kupatilima.

www.thestay.gr/

HOTEL ANESSIS

Hotel Anesis je sjajan hotel koji se nalazi u strogom centru grada na 1.2km od centralnog gradskog trga Soluna. Hotel nudi izuzetno prostrane i udobne soba sa novim krevetima i madracima. Na raspolaganju su sobe za dve osobe sa francuskim ležajem i dvokrevetne sobe sa dva kreveta. Površina sobe je oko 20 m2, i pruža udobnost. Sve sobe imaju klima uređaj, kupatilo sa tušem ili kadom, TV i Wi-Fi internet. Doručak je uključen u cenu.

www.hotelanessis.gr/